ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: PEXELS

Συναγερμός στην Πάτρα: Τέσσερις νεκροί από τον φονικό μύκητα Candida Auris

Σύμφωνα με την προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, στην πόλη καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι του θανατηφόρου μύκητα Candida Auris.

Σε δηλώσεις της στον Max Fm Πάτρας, η κα Άννα Μαστοράκου αποκάλυψε πως έχουν καταγραφεί τρεις έως τέσσερις θάνατοι από την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που πλέον δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας τόνισε πως ο Candida Auris εντοπίζεται κυρίως στις ΜΕΘ και αν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο μύκητα, ανοσοκατασταλμένος ασθενής ή με σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος, καθώς εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία.

Όπως αναφέρει η ίδια, ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε τη διασπορά του να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Όσον αφορά τα νοσοκομεία, θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις.

Ακόμη, η κα Μαστοράκου συστήνει στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να μην πανικοβληθούν, καθώς πρόκειται για περίπτωση σπάνιου μύκητα, που αν βρεθεί, όμως, στον κατάλληλο χώρο με τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Δείτε επίσης: Πάτρα: Τα SMS Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη που προκαλούν ανατριχίλα