“Συνδυάζοντας τρόφιμα για απώλεια βάρους: Μια αποτελεσματική προσέγγιση για γρηγορότερα αποτελέσματα”.
Κάποιες φορές, η συνδυαστική επίδραση δύο τροφών μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη από την κατανάλωσή τους ξεχωριστά. Είναι συχνά μια παρανόηση ότι μόνο ορισμένα τρόφιμα ή συγκεκριμένα συστατικά στο πιάτο σας μπορούν να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.
Επιπλέον, ο συνδυασμός των σωστών τροφών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες πιο γρήγορα και να πετύχετε καλύτερο κορεσμό.
Αβοκάντο και σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Μια σαλάτα με σπανάκι, ή λάχανο είναι χαμηλή σε θερμίδες και υψηλή σε θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν είναι χορταστική. Έτσι προσθέστε αβοκάντο. Περιέχει μάλιστα καλά λιπαρά (μονοακόρεστα) και μειώνει την πείνα. Μπόνους: Το αβοκάντο βοηθά επίσης το σώμα σας να απορροφήσει περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών.
Κοτόπουλο και πιπέρι καγιέν
Γνωστό είναι ότι το στήθος κοτόπουλου συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Με λιγότερες από 150 θερμίδες, παρέχει 27 γραμμάρια πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη απορροφάται αργότερα, παρέχοντας μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού. Μπορείτε να προσθέσετε λίγη σκόνη ή σάλτσα με πιπέρι καγιέν, καθώς αυτό θα αυξήσει την καύση θερμίδων και θα μειώσει την όρεξή σας.
Πλιγούρι βρώμης και καρύδια
Η προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή σας είναι ευεργετική για την απώλεια βάρους. Οι φυτικές ίνες δεν μεταβολίζονται από τον οργανισμό, καθιστώντας την πέψη πιο αργή και προσφέροντας αίσθηση κορεσμού. Μια καλή πηγή ινών είναι το πλιγούρι βρώμης, το οποίο παρέχει περίπου 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι. Προσθέτοντας καρύδια, μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη ινών κατά περίπου 2 γραμμάρια, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε τη χορταστική πρωτεΐνη και την τραγανή γεύση που προσφέρουν.
Μπριζόλα και μπρόκολο
Το βοδινό κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και σίδηρο, τα οποία το σώμα σας χρησιμοποιεί στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το μπρόκολο είναι ο τέλειος συνδυασμός, επειδή η βιταμίνη C που περιέχει βοηθά το σώμα να πάρει σίδηρο. Μισό φλιτζάνι μπρόκολο σας παρέχει το 65% όλης της βιταμίνης C που χρειάζεστε την ημέρα.
Πράσινο τσάι και λεμόνι
Το πράσινο τσάι έχει λίγες θερμίδες και πολλά αντιοξειδωτικά, που ονομάζονται κατεχίνες. Αυτά σας βοηθούν να κάψετε περισσότερες θερμίδες και λίπος. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση 4 φλιτζανιών πράσινου τσαγιού κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του βάρους και της αρτηριακής πίεσης. Για να το κάνετε ακόμα πιο υγιεινό, προσθέστε μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού: θα βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει τις κατεχίνες.
Σολομός και γλυκοπατάτα
Τα ωμέγα-3 λιπαρά των ψαριών συμβάλλουν στην απώλεια σωματικού λίπους και ο σολομός είναι μια κορυφαία πηγή. Επιπλέον, μια μερίδα 85 γραμμαρίων περιέχει και 17 γραμμάρια πρωτεΐνης. Συνδυάστε το με μια ψητή γλυκοπατάτα για ένα χορταστικό, αλλά ελαφρύ γεύμα. Μια γλυκοπατάτα μήκους 10-12 εκατοστών περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών και μόλις 112 θερμίδες.
Ελαιόλαδο και κουνουπίδι
Με μόλις 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι, το κουνουπίδι είναι μια ιδανική επιλογή για απώλεια βάρους. Επιπλέον, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που υποδηλώνει πόσο γρήγορα αυξάνει τα επίπεδα ζάχαρου στο αίμα. Μια μελέτη έδειξε ότι λαχανικά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη συνδέονται με μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σύγκριση με αμυλώδη τρόφιμα, όπως αρακάς και καλαμπόκι. Για να ενισχύσετε τη γεύση του κουνουπιδιού, προσθέστε ελαιόλαδο και ψήστε το: αυτό θα τονίσει τη γεύση του, ενώ το ελαιόλαδο θα σας βοηθήσει να νιώθετε πιο κορεσμένοι, καθώς θα σας προσφέρει μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού.
Φιστίκια Αιγίνης και μήλο
Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει πρωτεΐνη, υγιή λίπη και φυτικές ίνες για να διώξετε την πείνα. Με περίπου 160 θερμίδες αν 50 καρπούς, τα φιστίκια Αιγίνης είναι ένας από τους ξηρούς καρπούς με τις χαμηλότερες θερμίδες. Το μήλο προσθέτει γλυκύτητα και τραγανότητα στο σνακ, μαζί με 4 γραμμάρια φυτικών ινών.
Μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα
Δεν χρειάζεται να αποκλείσετε εντελώς τα γλυκά από τη διατροφή σας για να χάσετε κιλά. Η πλήρης αποκλειστικότητά τους μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση. Με περίπου 7 γραμμάρια ζάχαρης ανά 30 γραμμάρια, η μαύρη σοκολάτα είναι ένα επιδόρπιο που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς αμυντικές συνειδήσεις στη δίαιτά σας. Συνδυάζοντάς τη με αμύγδαλα, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, μπορείτε να διατηρήσετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας σταθερά, κάτι που θα σας βοηθήσει να νιώθετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: Rapid test σε 190 σημεία για αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου