Θερίζει και την Ιαπωνία η Όμικρον: Πάνω από 27.000 τα κρούσματα

Τα νέα κρούσματα στην Ιαπωνία ξεπέρασαν τα προηγούμενα ρεκόρ που καταγράφηκαν τον Αύγουστο λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιαπωνία, έφτασε σήμερα σε επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση των μέτρων για τον περιορισμό της μολυσματικής παραλλαγής Omicron.

Η χώρα είχε πάνω από 27.000 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με το δίκτυο TBS, ξεπερνώντας τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν τον Αύγουστο λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η δυτική επαρχία της Οζάκα κατέγραψε ρεκόρ 5.396 νέων κρουσμάτων, ενώ το Τόκιο είχε 5.185 περιστατικά, τον υψηλότερο αριθμό από τις 21 Αυγούστου.

Το Τόκιο και 12 άλλες επαρχίες έχουν ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση μέτρα κατά της πανδημίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομίας Νταϊσίρο Γιαμαγκίουα, εν μέσω ανησυχιών ότι οι μολύνσεις της Όμικρον θα υπερφορτώσουν το σύστημα υγείας.

Τα μέτρα επιτρέπουν στους κυβερνήτες να επιβάλουν περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις επιχειρήσεις, όπως βραχυτερο ωράριο λειτουργίας για μπαρ και εστιατόρια. Η επίσημη απόφαση για τέτοιου είδους μέτρα μπορεί να ληφθεί ακόμα και αύριο, σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα επιβλήθηκαν περιορισμοί σε τρεις περιοχές όπου υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όταν φάνηκε ότι οι εξάρσεις Όμικρον στις βάσεις αυτές εξαπλώθηκαν στις γύρω κοινότητες.

Το ποσοστό κάλυψης των νοσοκομειακών κλινών για ασθενείς Covid-19 στο Τόκιο αυξήθηκε σήμερα στο 23,4%. Σύμφωνα με αξιωματούχους, μια αύξηση στο 50% θα δικαιολογεί την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Δείτε επίσης: Πόσο φτηνά είναι τα PCR και rapid test στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη – Τι γίνεται με τις συνταγογραφήσεις (pic)