Θεσσαλονίκη: Αναβαθμίστηκε το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Κ.Υ.

Θεσσαλονίκη: Αναβαθμίστηκε το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Κ.Υ.

Ένα σύγχρονο, ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο στο οποίο θα παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες χωρίς οικονομική επιβάρυνση είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου 21.

Πρόκειται για το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Θεσσαλονίκης, το οποίο μετά πρόσφατες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι όχι μόνο πλήρως ανακαινισμένο, αλλά και «εμπλουτισμένο» με νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας (Μέτρηση Οστική Πυκνότητας (ΜΟΠ) με μέθοδο DEXA και ορθοπαντογράφο για πανοραμικές ακτινογραφίες), ενώ αντικαταστάθηκε με ένα ψηφιοποιημένο (CR) και το ακτινογραφικό μηχάνημα. Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά στο 2310-279168, Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00- 15:00.

«Το ακτινολογικό εργαστήριο της Σβώλου, αποτελούσε ένα στοίχημα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ευελπιστούσε να δημιουργήσει ποιοτικά δημόσια εργαστήρια, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, δήλωσε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης. «Τα εργαστήρια της 3ης ΥΠΕ προσφέρουν υπηρεσίες άμεσες, γρήγορες, άψογης ποιότητας και… κυρίως εντελώς δωρεάν, μόνο με το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ», ανέφερε ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ- υπεύθυνος Π.Φ.Υ, Κωνταντίνος Χρίστογλου.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Θεσσαλονίκης, Βασίλειος Σκουλαρίδης, σημειώνοντας ότι η 3η ΥΠΕ επωμίστηκε την πλήρη αλλαγή και εξέλιξη του εργαστηρίου, προκειμένου να γίνει πιο φιλικό στη χρήση του από τους κατοίκους του κέντρου, τόνισε ότι επιδιωκόμενος σκοπός δεν είναι άλλος από το να γίνει το Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης (που εδρεύει στην Αγγελάκη 37), μαζί με τα εργαστήρια και τα τοπικά ιατρεία του, σημείο αναφοράς και μονόδρομος για τους Θεσσαλονικείς στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Η ΜΟΠ είναι η καλύτερη εξέταση για τον έλεγχο της οστικής πυκνότητας και χρησιμοποιείται ευρέως στη διάγνωση της οστεοπόρωσης, που συχνά αναφέρεται ως η «σιωπηλή ασθένεια επειδή δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα πριν από ένα κάταγμα», ανάφερε η Ελένη Λιάκου, ιατρός, ακτινοδιαγνώστης, ενώ ως προς την πανοραμική ακτινογραφία, σημείωσε ότι αποτελεί βασικό διαγνωστικό «εργαλείο» της καθημερινής κλινικής πράξης του οδοντιάτρου. «Έχουμε επιτύχει πλέον, την καλύτερη ποιότητα των εξετάσεων, τη σημαντικά μειωμένη δόση ακτινοβολίας και την αποφυγή επαναληπτικών λήψεων», επισήμανε ο Αιμίλιος Νικολάου, βοηθός ακτινολόγου.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Τούμπα: Επιτέθηκαν και χτύπησαν 26χρονο -Έρευνες της ΕΛΑΣ για το επεισόδιο

Loading

Play