Θεσσαλονίκη: Εθελοντική αιμοδοσία στις 20/11 στον χώρο της ΔΕΘ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν στις 20 Νοεμβρίου, στοn χώρο της ΔΕΘ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΠΚΜ, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και η ΔΕΘ HELEXPO A.E.

 Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις ώρες 09.00-14.00, στον χώρο της ΔΕΘ (Αίθουσα Τρίτου Κυττάρου), είσοδος από την Εγνατία (Πύλη Εμπορίου) και οι ενδιαφερόμενοι να αιμοδοτήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2313 330802-804, καθημερινά στις ώρες 10.00-13.00.

 H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας το μακροχρόνιο έργο της στον τομέα της αιμοδοσίας και αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη για αίμα λόγω των αυξημένων αναγκών, καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην δράση εθελοντικής αιμοδοσίας.

 «Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και για αυτό αποτελεί χρέος όλων μας να επενδύσουμε και να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία στον τόπο μας. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της τελευταίας περιόδου, οι Έλληνες απέδειξαν με την προσέλευσή τους στις αιμοδοσίες ότι διαθέτουν περίσσευμα ψυχής και ότι η εθελοντική αιμοδοσία έχει αποκτήσει ισχυρά θεμέλια στους κόλπους της κοινωνίας. Η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΧΕΠΑ”, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και τη ΔΕΘ HELEXPO A.E. προχωρά για ακόμη μια φορά σε αυτήν την πρωτοβουλία με σκοπό να ενθαρρύνει νέους και να υπενθυμίσει στους παλιούς αιμοδότες να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Η Περιφέρειά μας χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει στηρίζει έμπρακτα όλους τους πολίτες που το έχουν ανάγκη και δημιουργεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας για όλους τους ανθρώπους και για αυτούς που έχουν ανάγκη από την προσφορά αίματος», αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου.

Δείτε επίσηςΘεσσαλονίκη: Κάηκε ολοσχερώς παράπηγμα πίσω από τον Κέδρινο Λόφο στο Σέιχ Σου