Θεσσαλονίκη: Γεμάτες από έγκυες γυναίκες οι ΜΕΘ

Επαναδιασωληνώθηκε η 28χρονη έγκυος που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλες δύο έγκυες γυναίκες, ενώ συνολικά εννέα είναι οι έγκυες που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και απλές κλίνες.

Ιπποκράτειο: Τρεις διασωληνωμένες έγκυες με κορονοϊό

Τέσσερα νεογέννητα μωρά νοσηλεύονται με κορονοϊό με ένα να έχει διασωληνωθεί όπως αναφέρει η ΕΡΤ, διότι οι μητέρες τους διαγνώστηκαν θετικές. Τον τελευταίο μήνα στο Ιπποκράτειο έγιναν 27 εισαγωγές εγκύων οι οποίες προσβλήθηκαν από τον ιό.

Αυτήν τη στιγμή, εννέα έγκυες γυναίκες είναι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για τον ίδιο λόγο. Σύμφωνα με τον Δημήτρη Δόντσιο ο οποίος είναι νοσηλευτής και ανήκει στο σωματείο των εργαζομένων, τρεις από αυτές είναι στην εντατική, ενώ οι υπόλοιπες σε απλές κλίνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Δόντσιος τον τελευταίο μήνα 27 έγκυες γυναίκες εισήχθησαν στο νοσοκομείο, με τις επτά να έχουν χρειαστεί διασωλήνωση. «Τον τελευταίο μήνα έχουμε μια δυναμική που αναπτύσσεται σε μια ευαίσθητη κατηγορία που είναι οι έγκυες γυναίκες».

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας σήμερα για το mRNA δήλωσε:

«Το mRNA που φοβούνται, φεύγει από τα κύτταρα, δεν μένει. Βλέπουμε δυο χρόνια εγκύους να πεθαίνουν…».

Δείτε επίσης: Δύσκολη νύχτα προμηνύεται με τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη – Η κατάσταση στην Κ. Μακεδονία