Θωμαΐδης: Μόνο στη Κρήτη δεν μειώνεται το φορτίο – Ίσως λόγω Όμικρον (vid)

O καθηγητής Αναλυτικής Χημείας είπε πως η Κρήτη είναι η μοναδική περιοχή της χώρας που δεν μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο

Χαρακτηριστικά είπε στον ΣΚΑΙ πως «πάει ανάποδα» από την υπόλοιπη Ελλάδα και ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι στο νησί υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον.

Όσον αφορά την Αττική καταγράφεται σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα και πρόσθεσε πως οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν μετά την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους. Η Όμικρον φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν λαμβάνει υπόψιν τον εμβολιασμό στην τρέχουσα κατάσταση.

Σχετικά με την τρίτη δόση ο κ. Θωμαΐδη σημείωσε ότι αυξάνεται σημαντικά η προστασία και ως προς την Όμικρον και για υτό θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί.

Ερωτώμενος για την άποψη του κ. Παυλάκη για κλείσιμο σχολείων και μέτρα στην εστίαση απάντησε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να ακούγονται από έναν επιστήμονα της υγείας του διαμετρήματός του κ. Παυλάκη ωστόσο ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πει εάν θα ληφθεί το ένα ή το άλλο μέτρο, καθώς πρέπει να υπολογιστούν και άλλοι παράμετροι όπως η οικονομία και η ψυχική υγεία.

Δείτε επίσης: Παυλάκης: «Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό να μπουν ορισμένοι περιορισμοί – Δεν αρκούν τα εμβόλια»