Ανοίγει από σήμερα η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr για την τρίτη δόση όσους 18 ετών και άνω έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την χορήγηση της τρίτης δόσης
Η χορήγηση της ενισχυτικής τρίτης δόσης θα γίνεται αφού συμπληρωθούν 6 μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Όσον αφορά το σκεύασμα που θα χρησιμοποιείται αυτό θα είναι είτε Pfizer είτε μισή δόση του εμβολίου της Moderna.
Όσοι εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson θα πρέπει να επαναλάβουν τον εμβολιασμό τους στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Όσον αφορά τους ανοσοκατασταλμένους η τρίτη δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.
Ο εμβολιασμός με τη τρίτη δόση που ξεκίνησε στην χώρα μας από τον Σεπτέμβριο στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Υπενθυμίζεται πως το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου.
Δείτε επίσης: Μ. Παγώνη: «Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν – Απαραίτητη η τρίτη δόση» (vid)
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2025: Η ιστορία του Μοσκέτι που εμπνέει
- Σωκράτης Φάμελλος: «Η κυβέρνηση έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και είναι απονομιμοποιημένη»
- Βατικανό: Σταθερή κατάσταση του πάπα Φραγκίσκου
- Βάσω Λασκαράκη: Υπάρχουν συζητήσεις για την επιστροφή της σειράς Το σόι σου
- Αίγυπτος: Σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας αξίας 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr