Τσεχία: Τραγουδίστρια νόσησε επίτηδες από κορονοϊό και πέθανε

Πίστευε ότι είναι καλύτερο να κολλήσει κανείς από το να εμβολιαστεί

Νεκρή από κορονοϊό είναι μια τραγουδίστρια από την Τσεχία η οποία κόλλησε επίτηδες τον ιό ωστόσο εν τέλει δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως αναφέρει το BBC η 57χρονη Χάνα Χόρκα δεν είχε κάνει το εμβόλιο και είχε κάνει μια ανάρτηση στο διαδίκτυο στην οποία έγραφε πως αναρρώνει από τον ιό. Εν τέλει όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, αφού δύο μέρες αργότερα κατέληξε.

Ο γιος της τραγουδίστριας, γνωστοποίησε ότι η μητέρα του ήθελε να μολυνθεί από τον ιό έτσι ώστε να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης. Τόσο ο γιος όσο και ο πατέρας του νόσησαν από τον ιό όντας πλήρως εμβολιασμένοι τα Χριστούγεννα.

«Θα έπρεπε να είχε απομονωθεί για μια εβδομάδα γιατί βγήκαμε θετικοί. Αλλά ήταν μαζί μας όλη την ώρα» είπε ο νεαρός.

Στην Τσεχία, όπως και αλλού, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε πολλούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των κινηματογράφων, των μπαρ και των καφέ.

Δύο μέρες πριν τον θάνατό της, έγραψε:

«Τώρα θα μπορώ να πάω στο θέατρο, στη σάουνα, σε συναυλίες».

Η τραγουδίστρια απεβίωσε την Κυριακή. Το πρωί εκείνης της ημέρας, ενώ ένιωθε καλύτερα βγήκε να πάει μια βόλτα. Ωστόσο άρχισε να πονάει η πλάτη της κι έτσι ξάπλωσε στην κρεβατοκάμαρά της. Ο γιος της ανέφερε πως όλα έγιναν μέσα σε 10 λεπτά.

Ο Γιαν Ρεκ όπως είναι το όνομα του γιου της, είπε πως μπορεί η μητέρα του να μην ήταν εμβολιασμένη ωστόσο ο λόγος δεν έχει να κάνει με όσα «τρελά» ακούγονται για τα εμβόλια.

«Είχε μια φιλοσοφία ότι είναι καλύτερο να κολλήσεις και να αποκτήσεις φυσική ανοσία, παρά να εμβολιαστείς. Δεν πίστευε όμως ότι με τα εμβόλια μας βάζουν μικροτσίπ και τέτοια».

«Δεν είχε νόημα να της κάνουμε συζήτηση, το έπαιρνε πολύ συναισθηματικά. Ελπίζω όμως η ιστορία της να αποτελέσει την αφορμή για να εμβολιαστεί περισσότερος κόσμος» συμπλήρωσε.

«Με συγκεκριμένα παραδείγματα ανθρώπων από την πραγματική ζωή, πείθεσαι πιο εύκολα. Είναι πιο ισχυρά από τα γραφήματα και τους αριθμούς. Με τους αριθμούς δεν μπορείς πραγματικά να συμπάσχεις» καταλήγει.

Δείτε επίσης: Αμερικανοί διπλωμάτες: Γιατί υποφέρουν από πονοκεφάλους και ναυτίες