Βασιλακόπουλος: «Δύο χρόνια είχαμε μέτρα για τον κορονοϊό, οπότε ο κόσμος δεν αρρώστησε από γρίπη»

Για την εκρηκτική συνύπαρξη του κορονοϊού με τη γρίπη μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Επειδή για δύο χρόνια είχαμε τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, μέτρα αποφυγής συνωστισμού και μάσκες, οπότε ο κόσμος δεν αρρώστησε. Από το μόνο που αρρώσταινε ήταν ο κορονοϊός, τα υπόλοιπα μεταδιδόμενα από τον αέρα νοσήματα, όπως οι ιώσεις και η γρίπη, δεν υπήρχαν, άρα ο πληθυσμός δεν έχει ανοσία για αυτά και είναι πιο εύκολο τώρα που κυκλοφορούμε να κολλήσουμε από αυτά», δήλωσε στο MEGA ο Θ. Βασιλακόπουλος.

Όσον αφορά στα παιδιά, σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, δεν κινδυνεύουν σοβαρά από τη γρίπη, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί τόσο για τον κορονοϊό όσο και για τη γρίπη.

«Θα πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη κυρίως εκείνοι που κινδυνεύουν, όσοι είναι μεγάλοι σε ηλικία και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα».

«Θα πρέπει αν δεχόμαστε την επιστημονική πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι. Όποιος νόσησε και έχουν περάσει τρεις μήνες πρέπει να κάνει την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου. Μέχρι να βρεθεί άλλη λύση μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαζόμαστε συχνά. Δεν είναι τραγικό να εμβολιάζεσαι», είπε για τον κορονοϊό.

Ξεκάθαρη ήταν η θέση του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου για το θέμα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, με τον ίδιο να δηλώνει πως «ένας γιατρός που έχει τόσο λανθασμένη κρίση, τόσο επηρεασμένη από δοξασίες, που δεν μπορεί να αναλύσει σωστά τα δεδομένα από τον κορωνοϊό και να προστατεύσει τον εαυτό του, δεν μας εγγυάται ότι θα αναλύσει σωστά τα δεδομένα σε άλλα ζητήματα, όπως το έμφραγμα και τον καρκίνο».

Δείτε επίσης: ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ: Μεγάλη άσκηση εκκένωσης σε Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ (pics&vid)