Βασιλακόπουλος: «Το πρόβλημα δεν είναι οι παρελάσεις, αλλά ότι δεν αποδεχόμαστε την επιστήμη» (vid)

O καθηγητής Πνευμονολογίας αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πανδημίας και του εμβολιασμού

Στην εκομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών πυροδότησε την αύξηση των κρουσμάτων:

«Το πρόβλημα δεν είναι στις παρελάσεις, αλλά στο ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιστήμη και τον εμβολιασμό. Όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ο κορωνοϊός καλπάζει. Συνεισφέρει και η πλημμελής εφαρμογή των μέτρων. Από προσωπική εμπειρία, μόνο τα μισά καταστήματα εστίασης που έχω επισκεφτεί τις τελευταίες ημέρες κάνουν έλεγχο για εμβολιασμό»

Παράλληλα ανφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στα σχολεία και τα παιδιά:

«Η λειτουργία των σχολείων έχει πάει αρκετά καλά με τα τεστ που γίνονται. Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πιο σοβαρό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας. Ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου στις ηλικίες 5 με 11 και σε λίγο διάστημα στις ΗΠΑ τα παιδιά θα είναι έτοιμα να κάνουν το εμβόλιο» υπογράμμισε και τόνισε τις προβλέψεις του για το επόμενο διάστημα:

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα υπάρχει άνοδος, όμως χρειάζεται κοινή λογική. Όσο ο κόσμος δεν εμβολιάζδεται και σαν κοινωνία είμαστε χαλαρή, τότε αποδεχόμαστε σαν κομμάτι της ζωής μας να χάνουμε 30 με 60 πολίτες της χώρας από κορωνοϊό. Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις έχουν κίνδυνο, απλά το κράτος και οι επίσημοι θεσμοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα με την αποφυγή εκδηλώσεων εκεί που είναι μεγάλο το ιικό φορτίο».

Δείτε επίσης: Ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι το 85,53% των διασωληνωμένων

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr