Το πρώτο online παρατηρητήριο για κακόβουλα λογισμικά Android από την Upstream

Το πρώτο online παρατηρητήριο για κακόβουλα λογισμικά Android από την Upstream

πρώτο online παρατηρητήριο για κακόβουλα. Το πρώτο online παρατηρητήριο Mobile Malware με εφαρμογές Android παρουσιάζει η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας, Upstream. Το Secure-D Index, όπως ονομά…. πρώτο online παρατηρητήριο για κακόβουλα. Το πρώτο online παρατηρητήριο Mobile Malware με εφαρμογές Android παρουσιάζει η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας, Upstream. Το Secure-D Index, όπως ονομά…. ροη

Το πρώτο online παρατηρητήριο Mobile Malware με εφαρμογές Android παρουσιάζει η ελληνική εταιρεία τεχνολογίας, Upstream. Το Secure-D Index, όπως ονομάζεται το παρατηρητήριο περιλαμβάνει πάνω από 1.500 κακόβουλες εφαρμογές με 13 δισ. λήψεις. 

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τη δραστηριότητα της πλατφόρμας ασφαλείας της Upstream, Secure-D, που εντοπίζει και αποτρέπει κακόβουλα λογισμικά σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας Upstream, το Secure-D Index που ξεκινά πιλοτικά, περιλαμβάνει δεδομένα από 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ρωσίας, Ινδίας, Γερμανίας, Νότιας Αφρικής, καλύπτοντας μια διευρυμένη αγορά 1,3 δισ. χρηστών mobile Internet. Καταγράφει 1.500 κακόβουλες εφαρμογές με 13 δισ. λήψεις συνολικά, τις οποίες έχει εντοπίσει και μπλοκάρει το Secure-D.

Το παρατηρητήριο malware είναι διαθέσιμο σε όλους, χωρίς κόστος.

«Η πληροφορία που περιλαμβάνει είναι σημαντική για ολόκληρη την αγορά κινητής τηλεφωνίας, από τους δημιουργούς εφαρμογών, τις διαφημιστικές εταιρείες, τα media, αλλά και τους διαφημιζόμενους που αποτελούν στόχο της online διαφημιστικής απάτης. Εξίσου σημαντική είναι και για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που θέλουν να προστατέψουν τους συνδρομητές τους από τις επιπτώσεις του malware, όπως η ακούσια εγγραφή τους σε υπηρεσίες υψηλής χρέωσης, η κατανάλωση των data τους, ή ακόμη και η συλλογή προσωπικών τους δεδομένων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες του Secure-D Index πολύ εύκολα, μπορούν να κάνουν αναζήτηση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής, να εστιάσουν σε μεμονωμένες χώρες και να δουν ιστορικά δεδομένα.  

Σύμφωνα με στοιχεία για το 2018, η Upstream, μέσω της πλατφόρμας Secure-D, επεξεργάστηκε πάνω από 1,8 δισ. συναλλαγές και κατάφερε να εντοπίσει και να αποτρέψει πάνω από 63.000 κακόβουλες εφαρμογές σε 16 χώρες. Η πλατφόρμα ασφάλειας της Upstream, που συνδυάζει αλγόριθμους μηχανικής μάθησης (machine learning) και τεχνητής νοημοσύνης (AI) με ροές εργασιών (workflows) εκκαθάρισης πληρωμών, εντοπίζει περίπου 170 νέες κακόβουλες εφαρμογές κάθε μέρα.

Όπως επισημαίνεται από εκπροσώπους της εταιρείας, μια στις 10 συσκευές smartphones σε οποιαδήποτε αγορά έχει μολυνθεί από κάποιο malware. Ιδιαίτερα ευάλωτες είναι οι συσκευές Android λόγω του «ανοιχτού» λειτουργικού τους συστήματος.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading

Play