ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση της Ιστορίας από την Τουρκία

51
ΥΠΕΞ: Υποκριτικό η Τουρκία να επικαλείται το διεθνές δίκαιο
INTIME
Για διαστρέβλωση της Ιστορίας από την Τουρκία κάνει λόγο το ΥΠΕΞ, στο σχόλιό του για τις άκρως προκλητικές δηλώσεις του Χαμί Ακσόι.

Το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί τη γειτονική χώρα ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί την Ιστορία της και την καλεί στα σταματήσει τις προκλήσεις, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να την ακολουθήσει σε αυτόν το δρόμο.

Αναλυτικά η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία:

«Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση.

Η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε.

Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ας αντιληφθεί ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια».