Ζέρβας για κλείσιμο παραλίας: «Νιώθω ευθύνη…»

200
Έκλεισε η νέα παραλία στις 2 το μεσημέρι. Η απόφαση πάρθηκε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μετά τις χθεσινές εικόνες από το γεμάτο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί της Τρίτης έχουν τοποθετηθεί κιγκλιδώματα στο ύψος του Λευκού Πύργου μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει τόσος καθημερινές από τις 14:00 μετά το μεσημέρι μέχρι και 22:00 το βράδυ, όσο και τα σαββατοκύριακα από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα.  

«Ήταν μια οδυνηρή απόφαση, αλλά ήταν δρομολογημένη, με δεδομένο ότι αρκετοί συμπολίτες μας δεν συνετίστηκαν με τις οδηγίες τόσο τις δικές μου όσο και των ελληνικών αρχών. Το να βγει κάποιος από το σπίτι του σε κοινόχρηστο χώρο έχει κάποιους συγκεκριμένους κανόνες. Τα άτομα που βγήκαν στη νέα παραλία, προφανώς δεν πήγαν για άθληση, για λόγους ιατρικούς. Είναι ένας εξαιρετικός χώρος, τον λατρεύω, υπό κανονικές συνθήκες κάνω εκεί το ποδήλατό μου, αλλά αυτή είναι μια περίοδος ασκητική» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Και πρόσθεσε: «Όποιος δεν πηγαίνει στη δουλειά του, πρέπει να καθίσει σπίτι του, εφόσον δεν έχει μια πολύ – πολύ συγκεκριμένη δουλειά να κάνει. Είναι ο μαγικός τρόπος για να γλιτώσουμε το συντομότερο δυνατόν. Η Θεσσαλονίκη τα πάει πολύ καλά, η Ελλάδα τα πάει πολύ καλά, αλλά για να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό, πρέπει να μείνουμε σπίτι.

Οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και τους κανόνες ασφαλείας, θα το θέσουμε πρώτοι. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια των πολιτών και είμαι και εκείνος που υποδεικνύει στην κυβέρνηση ούτως ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Νιώθω ευθύνη για κάθε έναν πολίτη μου και θεωρώ ότι η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει όλους εδώ και πιο δυνατούς».

Ζεϊμπέκης: “Πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις της Πολιτείας και του δημάρχου”

Για το κλείσιμο της Νέας Παραλίας μίλησε στον «Flash 99,4» και την εκπομπή “Flash Δρομό- λόγιο”, μίλησε ο Νίκος Ζεϊμπέκης, αντιδήμαρχος καθαριότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης.

 

 

Χαρακτηριστικά ο κ. Ζεϊμπέκης τόνισε : “Σεβόμαστε την απόφαση του δημάρχου και του Περιφερειάρχη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνεννόηση με τον Νίκο Χαρδαλιά, γιατί κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να λάβει τέτοια απόφαση από μονός του. Γίνεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και από τον υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας”.

Επίσης πρόσθεσε ότι: “Δεν μπορεί η παραλία των έξι χιλιομέτρων να καλυφθεί με κιγκλιδώματα, βάλαμε εκεί που είναι τα μεγάλα κενά, εκεί που μπαίνει ο κόσμος. Θα υπάρχουν σχοινιά στο υπόλοιπο ύψος και θα βάλουμε ταινίες κόκκινες. Φυσικά θα υπάρχει και μεγάλη αστυνομική δύναμη εκεί”.