«Ζητώ συγγνώμη από όλους για την όποια αναστάτωση και πρώτα από όλα από το δάσκαλο Νίκο Κατσαρό, με τον οποίο είχα την τύχη να συνεργαστώ» αναφέρει η αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Καραμανλή, μετά τη συλλυπητήρια δήλωση που εξέδωσε νωρίτερα.
Η ανακοίνωση της Άννας Καραμανλή
«Δυστυχώς έπεσα θύμα της ταχύτητας των ειδήσεων στο διαδίκτυο. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφερόταν στην απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Κατσαρού και όχι φυσικά του συνονόματού του γνωστού αθλητικογράφου, στον οποίο αναφερόταν από παρανόηση η δική μου ανακοίνωση.
Ζητώ συγγνώμη από όλους για την όποια αναστάτωση και πρώτα από όλα από το δάσκαλο Νίκο Κατσαρό, με τον οποίο είχα την τύχη να συνεργαστώ».
Η πρώτη ανακοίνωση της Άννας Καραμανλή
«Η αθλητική δημοσιογραφία αποχαιρετά έναν μεγάλο δάσκαλο. Ο Νίκος Κατσαρός, σε όλη του τη μακρά πορεία, ξεχώρισε για το ήθος και την ευσυνειδησία του.
Με εφόδιο τις γνώσεις του και την αγάπη του για τον αθλητισμό, κατόρθωσε να καθιερωθεί ως μία εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο των αθλητικών συντακτών.
Η έγκυρη και αξιόπιστη φωνή του θα λείψει από όλους τους Έλληνες φιλάθλους.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του συναδέλφου Νίκου Κατσαρού του Κωνσταντίνου, που «έφυγε» χθες σε ηλικία 85 ετών.
Ο Νίκος Κατσαρός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών στην Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Πρότυπο Σχολή Σπετσών, παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια δημοσιογραφίας στην Αθήνα και το Λονδίνο. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1951 στον ραδιοφωνικό σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου και εργάστηκε έως το 1964, οπότε μεταπήδησε στην ΕΙΡ-ΕΙΡΤ, εργαζόμενος με εξειδίκευση στις απευθείας μεταδόσεις. Από το 1969 έως το 1981 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων στην ΥΕΝΕΔ (μετέπειτα ΕΤ2), ενώ το 1973 τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Παρουσιαστή Τηλεόρασης. Στη συνέχεια, και έως το 1992, διετέλεσε αρχισυντάκτης ειδήσεων στην ΕΡΑ4. Παράλληλα, για πολλά χρόνια, εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΒΗΜΑ», «ΝΕΑ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ΕΘΝΟΣ» και «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», ως ανταποκριτής, συντάκτης ύλης, αλλά και απεσταλμένος εφημερίδων, προκειμένου να καλύψει σημαντικά γεγονότα. Εργάστηκε επίσης στη Γενική Γραμματεία Τύπου το διάστημα 1960-1967, καθώς και ως Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών από το 1967 έως το 1975.
Ο Νίκος Κατσαρός υπήρξε υπόδειγμα συναδελφικότητας και επαγγελματισμού, είχε απόλυτη κατάρτιση στο αντικείμενό του και υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αξίες, τις οποίες προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει και στους νεώτερους συναδέλφους, όχι μόνο με το παράδειγμά του, αλλά και από τη θέση του καθηγητή σε σχολές δημοσιογραφίας και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του Σταυρούλα και το γιο του Κυριάκο και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος τίμησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια και ήθος.
Η κηδεία του Νίκου Κατσαρού θα γίνει το Σάββατο, 2 Ιουνίου, στις 12 μ. από τον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.