(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης από Αλεξανδρούπολη: «Συντελείται μια αναπτυξιακή κοσμογονία» (pics)

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη Θράκη για τα εγκαίνια της ΜΕΑ και για τον νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη θρακική πόλη. Το μεσημέρι θα γίνει και η έναρξη υλοποίησης του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Παρόντες θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, οι ηγέτες της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας μαζί με τους Υπουργούς Ενέργειας.

propoli

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «μία αναπτυξιακή κοσμογονία συντελείται στην Αλεξανδρούπολη».

«Τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) είναι η απόδειξη ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις, η κυβέρνησή μας προτιμά τα έργα», σημείωσε.

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στις αρχές της κυβερνητικής θητείας, σε όλη την Ελλάδα λειτουργούσαν μόλις 3 ΜΕΑ ενώ άλλες 5 ήταν υπό κατασκευή με αβέβαιη όμως χρηματοδότηση. Στις μέρες μας βρίσκονται σε λειτουργία 6 ΜΕΑ, 11 είναι υπό κατασκευή, 7 προς συμβασιοποίηση ενώ άλλες 12 είναι στη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να γίνουν πολύ μεγάλα βήματα έτσι ώστε το 2030 να θάβεται μόνο το 10% των αστικών αποβλήτων ενώ τόνισε πως είναι θέμα όλων το να διαχειρίζονται επιτυχημένα τα απορρίμματα.

Στη συγκεκριμένη μονάδα θα καταφτάνουν 45.000 τόνοι απορριμμάτων από τέσσερις δήμους του νομού Ροδόπης και από δύο του νομού Έβρου.

(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος.

Δείτε επίσης: Σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός για το φυσικό αέριο – Παρών ο Σαρλ Μισέλ και ηγέτες των Βαλκανίων

Loading