Συνάντηση Τζιτζικώστα με τον Τζορτζ Τσούνη – «Είμαι περήφανος που είμαι πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα» (vid)

Ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

propoli

Ο Περιφερειάρχης δώρισε στον Πρέσβη δύο κάδρα, ένα με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα με το στεφάνι της Βεργίνας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Απ. Τζιτζικώστας συνόδευσε τον κ. Τσούνη στον εξωτερικό χώρο του γραφείου του, ώστε να δουν τη Θεσσαλονίκη και του μίλησε για την πόλη και το λιμάνι.

Αργότερα ο Περιφερειάρχης με τον Τζ. Τσούνη αναφέρθηκαν στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στις επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα ο νέος Πρέσβης Τζ. Τσούνη δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τον περιφερειάρχη προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό επενδύσεων αλλά και ο τουρισμός στην περιοχή ενώ ο Πρέσβης αναφέρθηκε και στην στενή σχέση που έχει με την πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς όπως δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις», με την οποία έχει ιδιαίτερη σχέση, αφού ο πατέρας του έχει το όνομα του πολιούχου, Αγίου Δημητρίου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Θυμάμαι την πρώτη φορά που με έφερε ο πατέρας μου στη Θεσσαλονίκη, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, και περιμένω τη μέρα που θα φέρω το γιο μου».
Επίσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την ενέργεια του να του χαρίσει τους πίνακες με μακεδονική τέχνη τους οποίους διατηρούσε στο γραφείο του.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Στην Θεσσαλονίκη ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ Τζ. Τσούνης (pics & vid)

Loading