Θεοδωρικάκος: «Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα»

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι έχουν καλυφθεί 37,5 χιλιόμετρα στον φράχτη στον Έβρο και «θα κατασκευαστούν όσο γίνεται περισσότερα χιλιόμετρα αυτού του φράχτη, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που θα διασφαλιστούν»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έστειλε το δικό του μήνυμα από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψηφιοποίηση επιδόσεων δικαστικών εγγράφων.

propoli

«Είμαστε αποφασισμένοι και πανέτοιμοι να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία, οπουδήποτε αυτό χρειαστεί να γίνει» είπε αρχικά.

Ο Υπουργός ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για το τι γίνεται στα σύνορα με την Τουρκία και τα περιστατικά που έχουν αντιμετωπιστεί τους πρώτους μήνες της τρέχουσας χρονιάς. Όπως ανέφερε, έχουν καλυφθεί 37,5 χιλιόμετρα στον φράχτη στον Έβρο και «θα κατασκευαστούν όσο γίνεται περισσότερα χιλιόμετρα αυτού του φράχτη, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που θα διασφαλιστούν, τόσο από την ΕΕ όσο και από τον εθνικό προϋπολογισμό, από οποιαδήποτε πηγή χρηματοδότησης της Ελλάδας».

«Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, επιδεικνύουν το υψηλότερο δυνατό πεδίο επιχειρησιακής ανταπόκρισης στα προβλήματα και στις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην περιοχή, έχουν άριστο επίπεδο συνεργασίας με τον στρατό μας και γι’ αυτόν τον λόγο, έχουν πετύχει, αυτό το πρώτο τετράμηνο του 2022, να αντιμετωπίσουν πάνω από 1.600 περιστατικά, με τα οποία επιχειρήθηκε από τους γείτονές μας να εργαλειοποιηθούν δυστυχισμένοι άνθρωποι, παράτυποι μετανάστες και να μπουν με παράνομο τρόπο στην πατρίδα μας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε πως «τα περιστατικά αυτά αφορούσαν πάνω από 40.000 ανθρώπους, αυτούς τους τέσσερις μήνες, όπου η Ελληνική Αστυνομία έχει ενεργήσει απολύτως αποτελεσματικά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη αυτήν την ανίκητη ασπίδα προστασίας των συνόρων να την ενισχύσει ακόμη περισσότερο» ενώ «τρέχει» ένας διαγωνισμός πρόσληψης 250 συνοριοφυλάκων οι οποίοι θα πιάσουν δουλειά τους επόμενους μήνες και «είναι ξεκάθαρη η απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει περαιτέρω τον φράχτη, το τείχος που υπάρχει στον Έβρο».

Μέχρι τώρα έχουν καλυφθεί 37,5 χιλιόμετρα όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αυτό αποτελεί έργο και αποστολή της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» και πως «θα κατασκευαστούν όσο γίνεται περισσότερα χιλιόμετρα αυτού του φράχτη, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες που θα διασφαλιστούν, τόσο από την ΕΕ όσο και από τον εθνικό προϋπολογισμό, από οποιαδήποτε πηγή χρηματοδότησης της Ελλάδας».

«Στην Αλεξανδρούπολη και σε ολόκληρο τον Έβρο το κλίμα είναι απόλυτης εθνικής ενότητας και αυτοπεποίθησης και το μήνυμα προς εκείνους από την ηγεσία της γειτονικής Τουρκίας που φαντασιώνονται νέες νίκες επί Βυζαντινών, όπως είπαν ορισμένοι, είναι ότι η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, σε γη, θάλασσα και αέρα, είναι απόλυτη και συνειδητή απόφαση όλων των Ελλήνων», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορεί να έχει κανείς καμία απολύτως αμφιβολία ότι όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι, αποφασισμένοι και πανέτοιμοι να υπερασπίσουμε την ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία, οπουδήποτε αυτό χρειαστεί να γίνει».

Δείτε επίσης: Θεοδωρικάκος από Έβρο: Η αστυνομία συνέλαβε 150 διακινητές το α’ τετράμηνο

Loading