Γιώργος Τράγκας: Γιατί ο Φρέντυ αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του

«Το θέμα είναι αν η φορολογική εικόνα του εκλιπόντος δικαιολογεί την περιουσία του», ανέφερε ο δικηγόρος Θέμης Σοφός

«Είναι ένα σύνολο περιστάσεων που τον οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης. Ο Φρέντυ ακολούθησε μία αυτόνομη πορεία σε σχέση με την επαγγελματική δραστηριότητα του πατέρα του. Είχε τη δική του πορεία, τη δική του ζωή, τη δική του δουλειά, είναι μισθωτός, εργαζόμενος, δεν είχαν συνεργαστεί επαγγελματικά μαζί και ως εκ τούτου η άγνοιά του και αυτή και μόνο -εν μέσω όλων των περιστάσεων- τον οδήγησε να λάβει την απόφαση αυτή», εξήγησε ο νομικός εκπρόσωπος του κ. Φρέντυ Τράγκα, Θέμης Σοφός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

propoli

«Το άγνωστο τον φοβίζει και δεν ήθελε να μπει -κατά πιθανολόγησή μας- σε μία μακροχρόνια έρευνα σε βάρος του, με ό,τι κόστος θα μπορούσε να έχει αυτό για το όνομά του, για τη δουλειά του» πρόσθεσε ο κ. Σοφός, επισημαίνοντας: «Ζυγίσαμε τα υπέρ και τα κατά και βεβαίως δεν είναι πάνω από όλα το χρήμα. Αυτό που συνετέλεσε όλων ήταν κυρίως η έλλειψη γνώσης και οποιασδήποτε επαγγελματικής του δραστηριότητας».

Αναφερόμενος σε άλλους παράγοντες που επηρέασαν, ο Θέμης Σοφός εξήγησε: «Ήταν ένα περιβάλλον που δεν συνετέλεσε σε μία ειρηνική συζήτηση. Αλλά ήταν ένα περιβάλλον δυσχερές. Και οι περιστάσεις που δημιούργησε το περιβάλλον τον ώθησαν στην απόφασή του. Οι συγκληρονόμοι έχουν διαλέξει τη δική τους στρατηγική».

Τέλος, αν υπάρξει μερίδιο από την κληρονομιά για εκείνον, ο Θέμης Σοφός ξεκαθάρισε: «Επαυξάνεται το μερίδιο του αδελφού του», σημειώνοντας πως «ο εκλιπών ήταν φορολογικός κάτοικος Μονακό. Και εξετάζεται και το κριτήριο της πραγματικής φορολογικής κατοικίας. Το θέμα είναι αν η φορολογική εικόνα του εκλιπόντος δικαιολογεί την περιουσία του».

Loading