Δίκη Χρυσής Αυγής: Δύο χρόνια περιμένει μάρτυρας για να καταθέσει

Χωρίς τέλος είναι το αλαλούμ με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου μεταξύ άλλων δικάζεται και η υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα το Σεπτέμβριο του 2013. 

propoli

Οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες, που όπως κατήγγειλε στο Star, προστατευόμενος μάρτυρας περιμένει πάνω από δύο χρόνια για να καταθέσει.

«Επικοινώνησα με το γραφείο που ήταν υπεύθυνο για την προστασία μαρτύρων γιατί κάποια στιγμή ήθελα να κάνω ένα ταξίδι και τους λέω παιδιά πρέπει να λείψω κάποιες μέρες έχουμε κάποιο νεότερο για το πότε θα καταθέσω; Και μου λένε δεν γνωρίζουμε ακόμα, θα σας ειδοποιήσουμε εμείς και ήδη είχαν περάσει δύο χρόνια, μπορεί και παραπάνω».

Και δεν είναι ο μοναδικός μάρτυρας που περιμένει. Δεκάδες μάρτυρες προστατευόμενοι και μη, τρία χρόνια τώρα περιμένουν να κληθούν στο δικαστήριο. Το αλαλούμ το επιδεινώνουν οι συνεχείς διακοπές της δίκης. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Η δίκη της Χ.Α που διεξάγεται άλλοτε στο εφετείο Αθηνών και άλλοτε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, έχει 68 κατηγορούμενους.

Περιλαμβάνει 33 δικογραφίες, ανάμεσά τους και αυτή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Μέχρι στιγμής, η δίκη είχε πάνω 253 πραγματοποιηθείσες συνεδριάσεις από τις 20/4/2015»

Loading