Αποχαιρετά το φετινό Wimbledon ο Στέφανος Τσιτσιπάς – Ηττήθηκε από τον Νικ Κύργιος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Νικ Κύργιο

Παίζοντας εκπληκτικό τένις, ο Νικ Κύργιος νίκησε το νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη με ανατροπή (3-1) και επέστρεψε στους “16” του Wimbledon μετά από έξι χρόνια.

propoli

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νικ Κύργιος κράτησαν το σερβίς τους στα πρώτα game του ματς, έστω και με δυσκολία. Στη συνέχεια όμως ο Αυστραλός πρωταθλητής με ελληνικές «ρίζες» πήρε με ευκολία τα δικά του game και προσπάθησε να πιέσει το Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη για το break, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βελτίωσε το δικό του σερβίς, οι δυο αθλητές οδήγησαν το σετ στο τάι μπρέικ (6-6), με τον Τσιτσιπά να παίζει με… καθαρό μυαλό και να παίρνει το πρώτο σετ μετά από 51 λεπτά (7-2).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε και στο δεύτερο σετ πως είχε προετοιμάσει πολύ καλά το ματς στο μυαλό του, την ώρα που ο Κύργιος διαμαρτυρόταν στον διαιτητή, αλλά έπαιρνε τα game που είχε το σερβίς. Αν και έδειξε να βιάζεται, ο Ελληνοαυστραλό έκανε το break στο πιο κρίσιμο σημείο (10ο game), φτάνοντας στο 6-4 μετά από 39 λεπτά.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε ιδανικά για τον Νικ Κύργιο. Ο Ελληνοαυστραλός χάλασε τη συγκέντρωση και την ψυχραιμία του Στέφανου Τσιτσιπά, έκανε break και έφτασε αρχικά στο 4-1 στα game και τελικά στο 6-3, μετά από 37 λεπτά, κάνοντας βήμα πρόκρισης (2-1 μπροστά στα σετ).

Δείτε επίσης: Δεν τα κατάφερε στο δεύτερο φιλικό ο ΠΑΟΚ, ήττα με 2-1 από την Γκρόνινγκεν

Loading