Έρχονται νέα μέτρα για την ενέργεια – Σήμερα οι ανακοινώσεις του Σκρέκα

Οι επιδοτήσεις θα δοθούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Περισσότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σχετικά με τους υπέρογκους λογαριασμούς στο ρεύμα.

propoli

Όπως αναφέρει το υπουργείο, ο κ. Σκρέκας θα προβεί σε δηλώσεις οι οποίες θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ στις 09:30. Οι συγκεκριμένες επιδοτήσεις θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ως σήμερα Τρίτη 5 Ιουλίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Η ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί εντός του Ιουλίου

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα αφορούν και όσους έχουν δει επιπλέον χρεώσεις στο ρεύμα, εντός του διαστήματος 1/12-31/5 και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε επίσης: Κ. Σκρέκας: Κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας ακόμη και σε ακραία σενάρια

Loading