Power Pass: Την Παρασκευή οι αποζημιώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα – Ανοίγει και το Fuel Pass 2

Πόσα χρήματα θα πάρουν πίσω οι πολίτες ανάλογα με τις έξτρα χρεώσεις

Αυτήν την Παρασκευή θα λάβουν οι πολίτες τα χρήματα από το Power Pass έτσι ώστε να τους επιστραφεί ένα χρηματικό ποσό από τις έξτρα χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Τα ποσά των αναδρομικών που αναμένεται να επιστραφούν στους καταναλωτές, θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ και θα έχουν «ταβάνι» τα 600 ευρώ.

propoli

Υπενθυμίζεται πως η αποζημίωση μέσω του Power Pass καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους.

Ενδεικτικά παραδείγματα για το ποσό της αποζημίωσης από το Power Pass

Σε περίπτωση που φανεί ότι υπάρχουν χρεώσεις ύψους 300 ευρώ σε κάποιον λογαριασμό μετά την αφαίρεση των επιδοτήσεων, τότε θα δοθούν πίσω 180 ευρώ.

Αν οι παραπάνω χρεώσεις φτάνουν τα 800 ευρώ, τότε η αποζημίωση θα φτάνει τα 480 ευρώ, ενώ αν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ τότε η αποζημίωση θα είναι 600 ευρώ. Τα λεφτά θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τι 15 Ιουλίου.

Η αποζημίωση καταβάλλεται σε όσους είχαν συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ, με την ελάχιστη επιστροφή να διαμορφώνεται στα 18 ευρώ και τη μέγιστη να μην υπερβαίνει τα 600 ευρώ.

Πότε θα ξεκινήσει το Fuel Pass 2

Λίγο πριν βγει ο Ιούλιος, θα ανοίξει η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 το οποίο θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Αυτό βέβαια που «καίει» τους καταναλωτές είναι οι ημερομηνίες των πληρωμών και αυτό εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές Αυγούστου.

Τα ποσά που θα δοθούν για το Fuel Pass 2

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να επιλέξουν να εκδώσουν ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων και να εξαργυρώσουν το ποσό στα πρατήρια, είτε να λάβουν την ενίσχυση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Εάν κάποιος επιλέξει το smartphone για να εκδοθεί η ψηφιακή κάρτα, τότε θα έχει επιδότηση 15 ευρώ. Αντίθετα αν κάποιος θέλει να εισπράξει τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό, τότε θα λάβει μικρότερη επιδότηση.

Για τους πολίτες οι οποίοι θα επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, το ποσό της ενίσχυσης θα αυξάνεται κατά 15 ευρώ αντί για 5 που ήταν στο προηγούμενο καθεστώς. Έτσι, τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή της κύριας κατοικίας και το είδος του οχήματος ως εξής:

* 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακή κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα, με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 40 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 45 ευρώ που ίσχυε με κάρτα.
* 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 50 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 55 ευρώ με κάρτα.
* 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας και κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 30 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 35 ευρώ με κάρτα.
* 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας με κύρια κατοικία στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 35 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 40 ευρώ με κάρτα.

Αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει ντιζελοκίνητο αυτοκίνητο, τότε θα λάβει διπλή επιδότηση αφού εκτός από το fuel pass, θα λάβει για το επόμενο τρίμηνο και επιδότηση 15 λεπτών στην αντλία.

Δείτε επίσης: Συντάξεις Αυγούστου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, Δημόσιο

Loading