Η Πιούνικ απ’ την Αρμενία απέκλεισε στα πέναλτι την Κλουζ

Η αρμενική Πιούνικ Γερεβάν σημείωσε τη μεγαλύτερη έκπληξη του α’ προκριματικού γύρου του Champions League, αποκλείοντας την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Κλουζ, με 4-3 στα πέναλτι

Οι Αρμένιοι δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν ξανά στο 119′ πάλι με τον Γκάιτς κι έστειλαν το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Οι παίκτες της Πιούνικ ήταν απόλυτα εύστοχοι έχοντας 4 στα 4 από τα έντεκα μέτρα, την ώρα που οι Ρουμάνοι αστόχησαν με τους Πετρίλα (οριζόντιο δοκάρι) και Καμόρα (απέκρουσε ο Γιουρτσένκο), γνωρίζοντας το “πικρό ποτήρι” του αποκλεισμού. Επόμενος αντίπαλος της Πιούνικ θα είναι η Ντουντελάνζ.

propoli

Στην παράταση προκρίθηκε και η Λίνφιλντ απ’ τη Β. Ιρλανδία, επικρατώντας με 2-0 της Δε Νιού Σέιντς απ’ την Ουαλία. Στο 90’+4‘ ο Μάλγκριου ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα κι έστειλε το ματς στο έξτρα 30λεπτο, όπου το γκολ του Ντεβάιν στο 95′ χάρισε στην ομάδα του την μεγάλη πρόκριση. Στον β’ γύρο η Λίνφιλντ θα αντιμετωπίσει την Μπόντο Γκλιμτ.

Λίγο νωρίτερα, με δύο γκολ του 22χρονου Κροάτη επιθετικού, Ρόκο Μπατούρινα, η Μάριμπορ πέρασε το εμπόδιο της Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ με 2-0 στην Λευκορωσία, στη ρεβάνς του 0-0 του πρώτου αγώνα επί σλοβένικου εδάφους και προκρίθηκε στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θ΄ αντιμετωπίσει την Σερίφ Τιρασπόλ. 

Πρόκριση-“θρίλερ” πήρε η Σλόβαν Μπρατισλάβας, μετά το 0-0 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της με τη Ντιναμό Μπατούμι με 2-1 στην παράταση. Στην αποψινή ρεβάνς στη Γεωργία, παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 104΄ (στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας τελείωσε χωρίς τέρματα), η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις πέτυχε δύο τέρματα στο 115΄ και στο 120΄+3, φέρντοντας τα πάνω κάτω και πανηγυρίζοντας την τεράστια πρόκριση. 

Μάλιστα, το «χρυσό» γκολ των Σλοβάκων πέτυχε ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Βλαντιμιρ Βάις. Αντίπαλος της Σλόβαν στον β΄ προκριματικό θα είναι η Φερεντσβάρος, η οποία διέλυσε στην έδρα της με 5-1 την Τομπόλ (0-0 το πρώτο παιχνίδι στο Καζακστάν).  

Αναλυτικά τα αποτέλεσμα των δεύτερων αγώνων του α’ προκριματικού γύρου του Champions League (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Τρίτη 12 Ιουλίου

RFS Ρίγα (Λετονία)-Ελσίνκι (Φινλανδία)                 4-5 πέν. (2-1 παρ.)             (0-1) 
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)-Σκούπι (Β.Μακεδονία)     2-0                             (0-3)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία)           5-1                             (0-1)
Ζαλγκίρις-Λιθουανία)-Μπαλκάνι (Κόσοβο)                 1-0 παρ.                        (1-1)
Σερίφ (Μολδαβία)-Ζρίνσκι (Βοσνία)                      1-0                             (0-0)
Χιμπέρνιανς (Μάλτα)-Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)           0-0                             (0-3)KF Τιράνα (Αλβανία)-Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)         1-2                             (0-1)
Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)      0-1                             (0-2)
Βίκινγκουρ Ρέκιαβικ (Ισλανδία)-Μάλμε (Σουηδία)         3-3                             (2-3)
Κλακσβίκαρ (Νησιά Φαρόε)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)      3-1                             (0-3)
Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία)-Σλόβαν Μπρ. (Σλοβακία)      1-2 παρ. (0-0 κ.α)              (0-0)
Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία)-Μάριμπορ (Σλοβενία)    0-2                             (0-0)
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Τομπόλ (Καζακστάν)             5-1                             (0-0)
Κλουζ (Ρουμανία)-Πιούνικ (Αρμενία)                     3-4 πέν. (1-1 κ.α., 2-2 παρ.)   (0-0)
Λίνφιλντ (Β.Ιρλανδία)-Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία)          2-0 παρ.                        (0-1)

Δείτε επίσης: Αρχίζει (15/7) το παγκόσμιο πρωτάθλημα στις ΗΠΑ

Loading