Folli Follie: Νέα προσπάθεια υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της εταιρίας Folli Follie στο πλαίσιο της νέας αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που έχει καταθέσει η εταιρία.

propoli

Οι νομικοί παραστάτες της εταιρίας υποστήριξαν ότι εάν δεν της δοθεί προστασία, σε διάστημα λίγων μηνών θα έχει οδηγηθεί σε πτώχευση. «Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρίας.

Οι υπέρ και οι κατά

Υπέρ του να γίνει δεκτό το αίτημα τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας και οι ομολογιούχοι. Κατά του αιτήματος εμφανίστηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και οι επενδυτές.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται αύριο το μεσημέρι ή το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, σήμερα συζητήθηκε και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής 56 επενδυτών της εταιρίας (ομολογιούχων), μελών της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εισηγμένης ύψους περίπου 2, 5 εκατ. ευρώ.

Loading