(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Χαίρομαι που είσαι σήμερα εδώ Αντώνη»: Δίπλα – δίπλα κάθισαν Κ. Μητσοτάκης και Α. Σαμαράς στα εγκαίνια του Μετρό 

Ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι σήκωσε λευκή σημαία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του κόμματος της ΝΔ και παρευρέθη στα εγκαίνια του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά.

Στη φιέστα που διοργάνωσε η Κυβέρνηση για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό στον Πειραιά, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το παρόν έδωσε και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μάλιστα κάθισε δίπλα στον νυν Πρωθυπουργό.

propoli

Είναι γνωστό ότι οι πολιτικές σχέσεις των δύο ανδρών έχουν χαρακτηριστεί πολυκύμαντες τα τελευταία χρόνια. Ηχηρή ήταν μάλιστα, η απουσία του Α. Σαμαρά από την συνεδρίαση της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας την περασμένη εβδομάδα, ανήμερα των 48ων γενεθλίων από την ίδρυση του κόμματος.

«Χαίρομαι που είσαι σήμερα εδώ Αντώνη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρώην Πρωθυπουργό, επί των ημερών του οποίου στη διακυβέρνηση της χώρας, πριν απο περίπου 10 χρονια, ανακοινώθηκε το έργο της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά.

Οι σχέσεις του κ. Σαμαρά με την οικογένεια Μητσοτάκη διαταράχτηκαν το 1992, τότε που διαφώνησε με τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Μακεδονικό και αποπέμφθηκε από υπουργός Εξωτερικών, ενώ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για να δημιουργήσει λίγους μήνες αργότερα το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης. Επανήλθε στο κόμμα το 2004 και στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης από μετρό Πειραιά: Εμείς παραδίδουμε έργα – Σε λίγους μήνες θα παραδώσουμε το μετρό Θεσ/νίκης

Loading