Grand Prix Μεξικο – F1: Ο Max Verstappen κέρδισε τους George Russell και Lewis Hamilton στην pole position

Ο Max Verstappen κέρδισε την pole position για το Grand Prix της F1 Mexico City της Κυριακής, αφού κέρδισε τους George Russell και Lewis Hamilton στην πρώτη θέση

Μια μέρα αφότου η ομάδα του στη Red Bull επιβλήθηκε πρόστιμο 6 εκατομμυρίων λιρών για παραβίαση των οικονομικών κανόνων της Formula 1, ο Verstappen πραγματοποίησε έναν υπέροχο γύρο στον αέρα της Πόλης του Μεξικού που δεν αναπνέει για να πάρει τα λάφυρα των κατατακτήριων.

propoli

Ο Russell τερμάτισε 2ος, 0,304 δευτερόλεπτα πίσω από τον Verstappen, με τον Hamilton, 0,309sec πιο πίσω. Το φαβορί των γηπεδούχων Sergio Perez θα παραταχθεί στην τέταρτη θέση πριν από την πεζοπορία των 811 μέτρων στην εναρκτήρια γωνία για τον αγώνα της Κυριακής στο Autodromo Hermanos Rodriguez.

Ο Hamilton τερμάτισε 2ος έναντι του Verstappen στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών του περασμένου Σαββατοκύριακου πριν αποκλείσει αμέσως κάθε ελπίδα να τελειώσει η εκστρατεία με νίκη και να διατηρήσει ζωντανό το ρεκόρ του να κερδίζει τουλάχιστον έναν αγώνα σε κάθε σεζόν που έχει συμμετάσχει.

Αλλά μόλις έξι μέρες αργότερα, ο Χάμιλτον, οπλισμένος με μια νέα μπροστινή πτέρυγα, είχε ξαφνικά μια μηχανή ικανή να πάρει τον αγώνα με τον Verstappen και τη Red Bull.

Ωστόσο, ο Χάμιλτον διέγραψε τον πρώτο του γύρο στο Q3 επειδή έτρεξε από την άσφαλτο στην τρίτη στροφή και μετά παραπονέθηκε για την έλλειψη ταχύτητας από τα μηχανήματα της Mercedes.

«Έχω προβλήματα με την οδήγηση, φίλε», είπε στον μηχανικό αγώνων του, Πίτερ Μπόνινγκτον μέσω του ασύρματου. «Η ισχύς σταματάει».

Ο Χάμιλτον επέστρεψε στην πίστα για την τελευταία του διαδρομή και βρισκόταν μόλις 0,014 δευτερόλεπτα μακριά από τον Βερστάπεν μετά τον δεύτερο τομέα, αλλά ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ρυθμό του στο τελευταίο τρίτο του γύρου, τερματίζοντας τρία δέκατα πίσω.

Ο συμπαίκτης του Russell ήταν επίσης σε θέση να διεκδικήσει την pole, αλλά έτρεξε διάπλατα στο τμήμα του γηπέδου, χάνοντας τις ελπίδες του να διεκδικήσει τόσο το δικό του όσο και το δεύτερο pole της χρονιάς της Mercedes.

«Συγγνώμη παιδιά», είπε ένας ξεφουσκωμένος Ράσελ στο ραδιόφωνο.

Ο Verstappen έχει ήδη ράψει τον δεύτερο τίτλο του, αλλά θα ξεπεράσει τους Michael Schumacher και Sebastian Vettel και θα πάρει το ρεκόρ των περισσότερων νικών σε μία μόνο εκστρατεία, εάν θριαμβεύσει για 14η φορά το 2022 την Κυριακή.

Το κοινό των γηπεδούχων, ωστόσο, θα είναι απελπισμένο να δει την άλλη Red Bull να θριαμβεύει με 350.000 θεατές που αναμένεται στην πρωτεύουσα του Μεξικού κατά τη διάρκεια των 3 ημερών για να επευφημήσουν τον άντρα τους Perez στον 20ο γύρο των 22.

Πίσω από τον Perez, ο Carlos Sainz τερμάτισε πέμπτος για τη Ferrari μπροστά από τον εντυπωσιακό Valtteri Bottas με την Alfa Romeo του. Ο Charles Leclerc, ο οποίος έπεσε εκτός προπόνησης την Παρασκευή, προκρίθηκε μόλις έβδομος.

Δείτε επίσης: F1: Το πρόγραμμα του Grand Prix του Μεξικού

Loading