Κολωνός: Βίντεο από το διαμέρισμα που έπιασε φωτιά – Συνελήφθη ο πατέρας του 5χρονου που χαροπαλεύει

Ο πατέρας που βρέθηκε σε κατάσταση μέθης την ώρα της πυρκαγιάς, οδηγείται στον Εισαγγελέα – Το πεντάχρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα, είναι διασωληνωμένο και δίνει μάχη για το ζωή του

Όλα συνέβησαν χθες λίγο πριν τις 10 το βράδυ, όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται, ωστόσο το πιθανότερο είναι να ξεκίνησε από μαγειρικό σκεύος.

propoli

Στο σπίτι δεν βρισκόταν μόνο ο 5χρονος αλλά ολόκληρη η πενταμελής οικογένεια: οι γονείς και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του 5χρονου, ένα 8χρονο και ένα 12χρονο αγοράκι.

Όλοι τους κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το φλεγόμενο σπίτι, όχι όμως και ο πεντάχρονος, τον οποίο ανέσυρε η Πυροσβεστική χωρίς τις αισθήσεις του.

Το αγοράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Αττικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τις απέλπιδες προσπάθειες του πατέρα που συνελήφθη μετά τη φωτιά στον Κολωνό αποτυπώνουν τα βίντεο που κατέγραψε το protothema.gr από το διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης:

Ο πατέρας του παιδιού κλήθηκε ξανά για κατάθεση το πρωί της Δευτέρας, για να δώσει νέες εξηγήσεις για τα αίτια κάτω από τα οποία ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνού αλλά δεν έπεισε και συνελήφθη. Κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο άνδρας που φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, αρχικά είπε στους πυροσβέστες ότι ήταν στην είσοδο του κτηρίου για να ξεκουραστεί από την εργασία στις ελιές αλλά στη συνέχεια τους είπε ότι ήταν στο διαμέρισμα και έβγαλε τα παιδιά ο ίδιος.

Για τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην οδό Αλκυόνης μίλησε ένοικος της πολυκατοικίας.

«Οι στιγμές ήταν τραγικές. Αρχικά μου μύρισε σαν καλώδιο. Βγήκα στο μπαλκόνι να δω τι γίνεται και είδα τον καπνό από το κάτω διαμέρισμα» είπε αρχικά η γυναίκα στο protothema.

Περιγράφοντας τι ακολούθησε η ίδια είπε «άρχισα να φωνάζω να βγουν έξω. Φώναζε ο άνθρωπος (σ.σ. ο πατέρας) “δεν μπορώ, δεν μπορώ βοήθεια”».

Κατά την ίδια μαρτυρία «ειδοποίησαμε την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ γιατί είπε ότι ήταν τα δύο παιδάκια μέσα. Το ένα είπε ότι δεν το έβρισκε και το άλλο ήταν στο μπαλκόνι με τον πατέρα μαζί. Το τρίτο παιδί ήταν με τη μητέρα του».

Δείτε επίσης: Φωτιά στον Κολωνό: Συνελήφθη ο πατέρας – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 5χρονος

Loading