Εύα Καϊλή: Δεν θα γίνω Ιφιγένεια – Τα χρήματα τα έφερε στο σπίτι ο Τζιόρτζι

Η κ. Καϊλή εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τις 600.000 ευρώ τις έφερε στο σπίτι τους στις Βρυξέλλες ο σύζυγός της – Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στο Qatargate και ζήτησε από τις βελγικές αρχές να αφήσουν ελεύθερη την ευρωβουλευτή.

Επιμένει να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της η Εύα Καϊλή, η οποία εξακολουθεί να επιρρίπτει κάθε ευθύνη στον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

propoli

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή και των άλλων μελών της οικογένειάς της, η ευρωβουλεύτρια εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της δεν είναι δικα της. «Δεν φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα», σημείωσε.

«Η πολύμηνη παρακολούθηση δείχνει ότι δεν φέρεται αν έχει σχέση με τα χρήματα ή ότι είχε ύποπτες συνομιλίες», υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε σχετικά με την μη εμφάνιση της Εύας Καϊλή την Τετάρτη στο δικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, ότι είχε ειδοποιηθεί πως δεν μπορεί να γίνει η μεταγωγή της σε αυτό και τελευταία στιγμή της είπαν ότι θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της.

Τόνισε ότι «τα χρήματα δεν είναι δικά της, ανήκουν σε πρόσωπο εκτός της οικογένειας της κυρίας Καϊλή και τα μετέφερε ο πατέρας της στο ξενοδοχείο για να τα παραλάβει ο πραγματικός κάτοχος τους. Τα χρήματα αυτά, τις 600.000 ευρώ, έπρεπε να τα παραδώσει ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή στον πραγματικό κάτοχο τους. Ο σύντροφός της ήταν αυτός που έφερε τα χρήματα στο σπίτι».

«Η Εύα Καϊλή όταν αντιλήφθηκε τα χρήματα ρώτησε τι είναι και δεν πήρε πειστική απάντηση και τότε ο πατέρας της τα πήρε για να τα πάει στον κάτοχο τους, τον πρόλαβε όμως η Αστυνομία. Αυτά είπε και ο πατέρας της στις Αρχές και τον άφησαν ελεύθερο», ισχυρίστηκε ο ποινικολόγος.

Ερωτώμενος για την έρευνα είπε ότι «προηγήθηκε παρακολούθηση μηνών και δεν υπάρχει καταγραφή σε ηχητικό ντοκουμέντο ή σε κάμερα για την Εύα Καϊλή. Η βαλίτσα με τα χρήματα στο σπίτι της, δεν έχει καμία σχέση με τις δηλώσεις για το Κατάρ».

Φραντσέσκο Τζόρτζι: «Το έκανα για τα λεφτά, αφήστε την ελεύθερη»

Στην απολογία του- που παρουσιάζουν οι εφημερίδες Le Soir και La Repubblica- ο Τζόρτζι φέρεται να είπε πως τα έκανε όλα για τα χρήματα, ενώ ενέπλεξε άλλους δύο ευρωβουλευτές στο σκάνδαλο. Υπενθυμίζεται ότι χθες τόσο ο Τζόρτζι όσο και ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και θα παραμείνουν υπό κράτηση για άλλον ένα μήνα. Σε ό,τι αφορά την Εύα Καϊλή, η ακρόαση αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου.

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη», φέρεται να είπε στην απολογία του ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με την La Repubblica. Ενώπιον των δικαστών κατέρρευσε, παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

«Αφήστε ελεύθερη την σύντροφό μου. Πρέπει να είναι με την κόρη μας», φέρεται να είπε ακόμη στους δικαστές.

Ο Τζόρτζι, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που επικαλούνται η Le Soir και η La Repubblica- παραδέχθηκε ότι ήταν μέλος οργάνωσης την οποία χρησιμοποίησε τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να αναμειχθούν σε ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Δείτε επίσης: Καϊλή: Στη δημοσιότητα από τους Βέλγους νέες φωτογραφίες με την βαλίτσα του πατέρα της και τα κουτιά της ίδιας με τα χρήματα

Loading