Έλον Μασκ: Σε χαμηλό 2ετίας βρέθηκε η Tesla

Nέο χαμηλό 2ετίας σημείωσε ο τίτλος της Tesla την Παρασκευή, καθώς η δέσμευση του Μασκ να μην πουλήσει μετοχές του στην κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων για τουλάχιστον δύο χρόνια φαίνεται πως δεν καθησύχασε ιδιαίτερα τους επενδυτές

Ο Μασκ έχει πουλήσει μετοχές αξίας 40 δισ. δολαρίων της πιο πολύτιμης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο από τα τέλη του περασμένου έτους, με τις πωλήσεις μετοχών αξίας 15 δισ. δολαρίων να έχουν γίνει μετά από ανάλογες δεσμεύσεις που έδωσε τον περασμένο Απρίλιο, εν μέρει για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter.

propoli

Εάν ο Μασκ πουλήσει επιπλέον μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων στο εγγύς μέλλον και αυτό πιέσει περαιτέρω πτωτικά την τιμή της Tesla, οι επενδυτές μπορεί να τον κατηγορήσουν για απάτη επί των κινητών αξιών“, δήλωσε ο Χάουαρντ Φίσερ, πρώην δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και συνεργάτης της δικηγορικής εταιρείας Moses & Singer.

Οι κανόνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απαιτούν από τις δημόσιες εταιρείες και τα στελέχη τους να γνωστοποιούν ακριβείς πληροφορίες που μπορεί να είναι σημαντικές για τους επενδυτές.

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει κατά 64% από την έναρξη του έτους, σε μια χρονιά που εντέλει μπορεί να αποδειχθεί η χειρότερη από τότε η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2010, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι το Twitter τρώει” μεγάλο μέρος του χρόνου του Έλον Μασκ.

Την Παρασκευή η μετοχή υποχωρούσε προς το τέλος της συνεδρίασης κατά 0,6%, μαζεύοντας την ενδοσυνεδριακή βουτιά στο -3,5%, που ήταν το χαμηλότερο επίπεδό διαπραγμάτευσής της από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Μασκ δείχνει ταραγμένος, ορκίζεται ότι δεν θα πουλήσει άλλες μετοχές και φέρνει στο προσκήνιο την ιδέα της επαναγοράς μετοχών. Οι short-sellers έχουν σταθερά τον έλεγχο και υπάρχει μεγάλος δισταγμός από επενδυτές να αγοράσουν αυτή τη βουτιά“, δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής της OANDA.

Δείτε επίσης: Έλον Μασκ: Θα δοθεί δυνατότητα απενεργοποίησης του νέου εργαλείου μέτρησης προβολών στο Twitter

Loading