(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ο Αλέξης Τσίπρας πετάει σήμερα για Βραζιλία για την ορκωμοσία του νέου προέδρου Λούλα

Για Βραζιλία πετάει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της χώρας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, η οποία θα γίνει ανήμερα την πρωτοχρονιά.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Τσίπρας πηγαίνει στη Βραζιλία ως πολιτικός (2012) ή συναντιέται με πρόεδρο της χώρας (2015), αυτή τη φορά η πρόσκληση Λούλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί εντυπώσεις. Και αυτό, διότι ο κύριος Τσίπρας δεν είναι επικεφαλής κράτους, αλλά αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης.

propoli

Ενδεικτικά, ανάμεσα σε άλλους καλεσμένους, αναμένονται στην Βραζιλία εκπρόσωποι της Γερμανικής και της Πορτογαλικής κυβέρνησης, οι Πρόεδροι της Ανγκόλας, της Βολιβίας, της Αργεντινής, της Χιλής, της Κολομβίας και ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι του κυρίου Τσίπρα θα έχει τον χαρακτήρα «αστραπής», δηλαδή θα πάει και θα γυρίσει σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα, παρά το πολύωρο της υπερατλαντικής πτήσης και θα συνοδεύεται από τη σύντροφο του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Δείτε επίσης: Ντόρα Μπακογιάννη: «Για πρώτη φορά ανησυχώ με την Τουρκία»

Loading