Θεσσαλονίκη: Drag Queen διάβασε παραμύθια σε παιδιά και “έσωσε τα Χριστούγεννα” – Μεγάλη η συμμετοχή

Με τη συμμετοχή πολλών γονιών με τα παιδιά τους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα», η οποία διοργανώθηκε από το Thessaloniki Pride, τις οικογένειες «Ουράνιο Τόξο» και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με Drag Queen να διαβάζει παραμύθι σε παιδιά.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Thessaloniki Pride κατά των έμφυλων στερεοτύπων, όπου Drag Queens διάβασαν παραμύθια σε παιδιά. Ειδικότερα, πολλά παιδάκια ηλικίας 3-12 ετών αγάπησαν ιδιαίτερα το παραμύθι «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα», μια ιστορία με πολλούς συμβολισμούς και με σκοπό την εμφύσηση της αποδοχής της διαφορετικότητας.

propoli

«Να μιλήσουμε στα παιδιά για τα έμφυλα στερεότυπα»

Ο συγγραφέας του παραμυθιού και μέλος της επιτροπής Thessaloniki Pride, Κωνσταντίνος Μαραγκός, ανέφερε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να μιλήσουμε στα παιδιά για τα έμφυλα στερεότυπα. Για παράδειγμα, στα παραμύθια βλέπουμε ότι τα μπλε παιχνιδάκια είναι για αγόρια και τα ροζ για κορίτσια. Οι κούκλες για κορίτσια τα αμαξάκια για αγόρια. Και μέσα από αυτό το παραμύθι προσπαθούμε να απομυθοποιήσουμε αυτό το στερεότυπο και να στείλουμε το μήνυμα ότι όλοι μπορούν να παίζουν με όλα και τα παιδιά να νιώσουν από μικρή ηλικία ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους».

Η drag queen, RawBee Candles, η οποία ήταν αφηγητής του παραμυθιού τόνισε ότι «σήμερα θα έχουμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι με τα παιδιά, στο οποίο θα μάθουμε τα ονόματά τους, θα μάθουμε για τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, θα διαβάσουμε το παραμύθι, θα ζωγραφίσουμε και θα παίξουμε και με τα παιδιά ένα παιχνίδι».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Thessaloniki Pride και τις οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», πραγματοποιήθηκε τελικά σε άλλον χώρο από εκείνον που είχε ανακοινωθεί αρχικά, με τους διοργανωτές να σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι φοβήθηκαν πιθανόν οργισμένες παρεμβάσεις. 

Χαρακτηριστικό είναι πως στον τοίχο έξω από τον παιδικό σταθμό όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένη η εκδήλωση, άγνωστοι έγραψαν “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος έκανε λόγο για… εκπαιδευτικό χαρακτήρα του event αλλά και η αναπληρώτρια γραμματέας Ισότητας στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βάσια Μαντέση η οποία δήλωσε ότι το κόμμα αναγνωρίζει όλες τις οικογένειες όλων των… χρωμάτων.

Δείτε επίσης: ΜέΡΑ25: Να ιδρυθεί δημόσια Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών

Loading