Φάρμακα: «Να γίνεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση» είπε η πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων

Σοβαρές ελλείψεις σε αντιβηχικά, αντιβιοτικά για παιδιά και σιρόπια παρακεταμόλης υπάρχουν στην ελληνική αγορά φαρμάκων σύμφωνα με την πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων κ. Ειρήνη Μαρκάκη.

Η κ. Μαρκάκη μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και είπε ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και σχετίζεται με την Ινδία που είναι η παραγωγός χώρα. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως «τα φάρμακα πρέπει να είναι διατιμημένα, γιατί θα τα παίρνει όποιος μπορεί κι όποιος δεν μπορεί δεν θα μπορεί να το πάρει. Το φάρμακο είναι ένα αγαθό που πρέπει όλοι να απολαμβάνουν».

propoli

Σχετικά με τις φαρμακαποθήκες που έκλεισαν οι Αρχές, η κ. Μαρκάκη σχολίασε πως, «συμφωνούμε απόλυτα, έκανε πολύ καλά και τις έκλεισε. Έχουμε ζητήσει να αυστηροποιηθούν οι όροι των φαρμακαποθηκών, διότι έχουν παρεισφρήσει απατεώνες, που συλλέγουν φάρμακα από φαρμακεία και τα εξάγουν».

Για το αν μπορούν να συνταγογραφηθούν ηλεκτρονικά κάποια φάρμακα, είπε πως είναι υπέρ του να γίνει για όσα φάρμακα είναι σε έλλειψη, σχολιάζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπάρχει και απόδειξη για το ότι το πήρε κάποιος ασθενής.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: «Ναι» στη διενέργεια rapid test για τους ταξιδιώτες από την Κίνα από την πλειοψηφία της ΕΕ

Loading