ΜέΡΑ25: Ο Δ. Στρατούλης παρών στη συνεδρίαση της ΚΕ – Προς εκλογική συνεργασία με ΛΑΕ

Με την παρουσία των δύο γραμματέων της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάννας Τσίχλη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 για την εκλογική πορεία του κόμματος και τις εκλογικές συμμαχίες.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των δύο γραμματέων της ΛΑΕ αλλά και του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η εκλογική συμφωνία των δύο κομμάτων αλλά και ανένταχτων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

propoli

Παράλληλα, πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι με το ΜέΡΑ25 θα είναι υποψήφια στη Λάρισα η Ηρώ Διώτη, η οποία υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε από μέλος του το 2015.
Νωρίτερα είχε προσχωρήσει στο ΜέΡΑ25 ο μουσικός Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στην Β’ Θεσσαλονίκης και η κοινωνιολόγος Αλεξάνδρα Κορωναίου, πρώην κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη Β’ Θεσσαλονίκης, θα κατέλθει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Χριστίνα Σκαρλάτου , ενώ στην Α΄Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιοι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 Ρένα Παπαδοπούλου.
Ακόμη με το ΜέΡΑ25 συντάχθηκαν δυο στελέχη από το χώρο της εργασίας. Στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Πειραιά θα είναι υποψήφιος ο Βασίλης Στύλος, διανομέας, ιδρυτικό μέλος του σωματείου εργαζομένων της efood, ενώ στη Β3 Νότιας Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο Μάριος Κρητικός, πολιτικός μηχανικός που μεταξύ άλλων ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και μετείχε εκ μέρους του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Γ. Βαρουφάκης: Ξεκινάει η μεγάλη μάχη για Πρώτη φορά Ρήξη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 ανέφερε:
«Ο λόγος που είμαστε όλοι μαζί εδώ, είναι ένα κάλεσμα που κάναμε και στο οποίο κάποιοι απάντησαν με γενναιοδωρία, το οποίο όμως δεν θα είχε γίνει αν το ΜέΡΑ25 δεν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί τόσο από το 2019. Είναι ένα άλλο κόμμα».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρθηκε ξανά στο προσκλητήριο που απήυθηνε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ το οποίο όμως έμεινε αναπάντητο. Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν ανταποκρίθηκαν στον προεκλογικό μας διάλογο. Το ΚΚΕ μας θεωρεί αναχώματα του συστήματος. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία του, όμως οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι εκεί έχουν σημασία. Εμείς ωστόσο ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα πάμε να μοιράσουμε απλά υπουργικά αυτοκίνητα. Εμείς εννοούμε το για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα». Επιπλέον, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, σημείωσε ότι το κάλεσμα τους, «αφορά την ανατρεπτική, την ανυπάκουη και την ανυπότακτη Αριστερά, κανέναν άλλον. Θα είναι σκληρό πράγμα η Ρήξη. Τρία πράγματα υποσχόμαστε, ιδρώτα, δάκρυα και αίμα. Τίποτα λιγότερο, απ’ ότι απαιτεί η ελευθερία».

Δημήτρης Στρατούλης: “Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκλογική συνεργασία μας”

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Στρατούλης, Γραμματέας της ΛΑΕ – Ανυπότακτης Αριστεράς, δήλωσε πολύ χαρούμενος που είδε συντρόφους και συντρόφισσες που ήταν μαζί και έδωσαν μαζί μεγάλο αγώνα. «Πρέπει να ηττηθεί η ΝΔ, αλλά η λαϊκή ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, σημαίνει συνέχιση των πολιτικών της λιτότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Στρατούλης και συμπλήρωσε πως: «πρέπει να αναδείξουμε ένα κοινό πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής, αλλά και θετικής προοπτικής για τον λαό μας, με ριζοσπαστικές εναλλακτικές, εφαρμόσιμες προτάσεις και λύσεις που θα συγκρούονται με την ΤΙΝΑ (το δόγμα της έλλειψης εναλλακτικής) και με το νεοφιλελεύθερο εγχείρημα». «Η εκλογική συνεργασία της ασυμβίβαστης Αριστεράς, είναι η μόνη σωστή επιλογή στις παρούσες συνθήκες. Για να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα με το Όχι του λαού μας το 2015 και για να αποκτήσει πάλι ο λαός μας ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτόν και τα παιδιά του» ανέφερε ακόμα ο Δημήτρης Στρατούλης και υπογράμμισε πως: «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκλογική συνεργασία μας. Με αυτοτέλεια της κάθε ξεχωριστής δύναμης που συμμετέχει στη Συμμαχία για τη Ρήξη. Με κοινή διακήρυξη που θα μάχεται τις μνημονιακές πολιτικές απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Θα συνεχίσει η προσπάθεια μας και για ένταξη κι άλλων συλλογικοτήτων και ανένταχτων της Αριστεράς». «Καλούμε τον κόσμο του Όχι να συστρατευτεί και να στηρίξει στις εκλογές τη Συμμαχία μας για τη Ρήξη για να μείνει ζωντανή η ελπίδα της ανατροπής, της ρήξης και της αλλαγής προς όφελος των πολιτών. Με την νίκη» κατέληξε ο Γραμματέας της ΛΑΕ – Ανυπότακτης Αριστεράς.

Μαριάννα Τσίχλη: «Να κάνουμε μια μεγάλη συμμαχία για τη Ρήξη»

Η Μαριάννα Τσίχλη, Γραμματέας της ΛΑΕ – Ανυπότακτης Αριστεράς ανέφερε από την πλευρά της μεταξύ άλλων πως: «Είναι μεγάλη χαρά για μας να είμαστε σήμερα εδώ. Έχουμε μπροστά μας πολλές μεγάλες μάχες και έναν πολύ δύσκολο συσχετισμό με έναν λαό που τσακίζεται καθημερινά από τις πολιτικές των μνημονιακών Κυβερνήσεων» ενώ κατέληξε λέγοντας: «Να κάνουμε μια μεγάλη συμμαχία για τη Ρήξη που είναι σήμερα τόσο πολύ απαραίτητη».

Δείτε επίσης: Γ. Βαρουφάκης στην ΚΕ του ΜέΡΑ25: Ξεκινάει η μεγάλη μάχη για Πρώτη Φορά Ρήξη – Ούτε εμπιστοσύνη, ούτε ανοχή σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Loading