Η στρατηγική Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία και οι λόγοι που οδήγησαν στην 21η Μαΐου

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξήγησαν στην «P» ότι η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας θα αρχίσει να «ξεδιπλώνεται» μετά το Πάσχα και πιο συγκεκριμένα με τη «διάλυση» της Βουλής

Εκλογές, λοιπόν, στις 21 Μαΐου! Η εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο επικύρωσε αυτό που ψιθυριζόταν τις τελευταίες εβδομάδες και η χώρα μπαίνει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο δυο μηνών. Από χθες υλοποιείται στην πράξη η στρατηγική Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία, ενώ αποκωδικοποιήθηκαν και οι λόγοι που οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας.

propoli

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης. Μελετά καθημερινά τις δημοσκοπήσεις που λαμβάνει και διαπιστώνει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος ώστε η ΝΔ να επανασυνδεθεί με το ποσοστό του 8% που τη στήριξαν στις εκλογές του 2019 αλλά τώρα έχουν μετακινηθεί στους «αναποφάσιστους» λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Περιοδείες και θεματικές ενότητες

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξήγησαν στην «P» ότι η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας θα αρχίσει να «ξεδιπλώνεται» μετά το Πάσχα και πιο συγκεκριμένα με τη «διάλυση» της Βουλής που θα σημάνει την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Αυτό αναμένεται να συμβεί στις 24 Απριλίου, ενώ είναι πολύ πιθανό έως τα τέλη της εβδομάδας να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα προκειμένου οι υποψήφιοι βουλευτές να αρχίσουν άτυπα τον προεκλογικό τους αγώνα.

Από εκεί και πέρα ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς προβλέπει προεκλογική εκστρατεία με θεματικές ενότητες που θα αφορούν την οικονομία, τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση της ανεργίας, τον τουρισμό, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους, την εξωτερική πολιτική και το μεταναστευτικό.

Όσον αφορά στην επιλογή της 21ης Μαΐου, αυτή επιλέχθηκε ως ιδανική ημερομηνία για δυο λόγους. Πρώτον, διότι στις 22 Μαΐου ξεκινούν οι προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία και στις 2 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις στα γενικά λύκεια. Δεύτερον, για να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος στις 2 Ιουλίου και να σχηματιστεί κυβέρνηση καθώς στις 11-12 Ιουλίου έχει Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί από υπηρεσιακό Πρωθυπουργό.

Δείτε επίσης: ΝΔ: Το πρώτο προεκλογικό βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Loading