ΔΕΘ-Helexpo: 16% αύξηση εμπορικών επισκεπτών στην 11η Zootechnia

Ραντεβού στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενείται η 11η Zootechnia, δίνει ο κόσμος της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας το διήμερο 2-3 Φεβρουαρίου.

propoli

Η έκθεση που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo θα είναι μέχρι και αύριο το επίκεντρο των εξελίξεων στην κτηνοτροφία και πτηνοτροφία, ενώ καταγράφει ήδη αύξηση στην προσέλευση των εμπορικών επισκεπτών της τάξης του 16% σε σχέση με τη διοργάνωση του 2017.

Οι εκθεσιακές εγκαταστάσεις κατακλύζονται από το πρωί από χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα, τα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Ευρώπη, καθώς η 11η Zootechnia είναι η πλέον διεθνοποιημένη εδώ και 20 χρόνια.

Εντυπωσιακά τα νούμερα της Zootechnia

Οι ξένοι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από 14 χώρες, συνολικά οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) εκπροσωπούν 41 χώρες, έναντι 37 το 2017, ενώ οι ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες ανέρχονται σε 380.

Η Zootechnia είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Eλλάδα και στα Bαλκάνια, όπου δίνουν το «παρών» όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας, οι οποίες παρουσιάζουν από σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, υπηρεσίες, αλλά και έρευνες.

Η έκθεση περιλαμβάνει και το Pet Festival, αλλά και το Σαλόνι Αλόγου, εκ των οποίων στο πρώτο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά, αγώνες agility, ένα διαδραστικό κυνάθλημα μετ’ εμποδίων, στο οποίο η ταχύτητα και η μοναδική σχέση σκύλου – χειριστή εντυπωσιάζουν.

Στο Σαλόνι Αλόγου στο περίπτερο 17 φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα από όλη την Ελλάδα σε μία διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20Χ50 μέτρων παρουσιάζουν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες κλπ.

Το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Σαββάτου:

09:00-21:00 Το Περιοδικό MEAT NEWS και η ΔΕΘ HELEXPO συνδιοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του «Από τον στάβλο στο πιάτο» Σ.Κ. «Ι. Βελλίδης» Αίθ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

11:00-16:00 ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ-EΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ημερίδα με θέμα: «Φέτα, το Εθνικό μας προιόν: Προβλήματα και Προοπτικές» Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. A

10:00-14:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ημερίδα με θέμα: «Νόσοι των μικρών μηρυκαστικών και των χοίρων. Προτάσεις για τη βελτίωση και την ασφάλεια παραγωγής» Σ.Κ. « Ν. Γερμανός» Αίθ. C

10:00-15:00 NEUROPUBLIC AE

Ημερίδα με θέμα: «Ελληνική Κτηνοτροφία: Η Κατάσταση σήμερα, οι προκλήσεις και οι προοπτικές του αύριο» Αίθ. «Αιμ.Ριάδης»

10:30 H εφημερίδα Agrenda προγραμματίζει (σε ειδικά διαμορφωμένο studio), ζωντανή συζήτηση με θέμα: «Γαλακτοφόρος κτηνοτροφία, αγορά γαλακτοκομικών και προκλήσεις στο διεθνές περιβάλλον».

▪ Η ζώνη γάλακτος στο αγελαδινό και το θεσμικό πλαίσιο για το φρέσκο γάλα και το γιαούρτι ▪ Εγχώρια αιγοπροβατοτροφία, περιφρούρηση της Φέτας ως ΠΟΠ και ανάπτυξη του κλάδου περίπτερο 13, stand 41

11:00-17:00 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

Γενική Συνέλευση Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. D

12:00 15:00 Εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΦΥΛΗΣ ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. B

15:00-17:00 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ RUTGERS – ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ – ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Παρουσίαση επιστημονικής και πρακτικής υποστήριξης της αιγοπροβατοτροφίας από το Πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αιθ. C

15:30-17:30 UNIVET ΕΠΕ

Παρουσίαση με θέμα: «Ινώδεις Ουσίες ως κλειδί για τη διαχείριση της υγείας του εντέρου στα χοιρινά» Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. B

17:30-19:30 ΒΙΟΖΩΚΑΤ

Ημερίδα με θέμα: «Διατροφή αιγοπροβάτων» Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. C

18:00-20:00 ΑΓΡΟΤΙΚΗ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Παρουσίαση με θέμα: «Τρόποι και λύσεις για έναν βιώσιμο πρωτογενή τομέα» Αίθ. «Αιμ.Ριάδης».

Loading