ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ψαριανός αξιολόγησε τους καθηγητές και φανέρωσε την αλαζονεία Μητσοτάκη

Στελέχη πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι υπάρχει συνείδηση των δυσκολιών, αλλά ταυτόχρονα σταδιακά ανακάμπτει κάποια αισιοδοξία, με την υιοθέτηση του αιτήματος των πολιτών για αλλαγές στο ίδιο το κόμμα, καθώς και την ανάδειξη της θετικής προγραμματικής πρότασής του κόμματος.

Σε φάση οργανωτικής και «ψυχολογικής» ανάταξης βρίσκεται η Κουμουνδούρου τις τελευταίες μέρες και μετά τα θετικά δείγματα από τη συμμετοχή των πολιτών στην πρώτη ανοιχτή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Νίκαια.

propoli

Δεν αρέσει η αλαζονική παντοδυναμία

Πιο συγκεκριμένα, πηγές τις Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι, οδεύοντας στις δεύτερες κάλπες, όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης παντοδυναμίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο για την ισορροπημένη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, όσο και για τα κοινωνικά δικαιώματα.

Ως ενδεικτική της αλαζονικής και καθεστωτικής νοοτροπίας που αναπτύσσεται στο γαλάζιο στρατόπεδο, επισημαίνουν τη δήλωση Μητσοτάκη περί ύπαρξης μίας και μόνο πρότασης εξουσίας, δηλαδή αυτής της ΝΔ.

Οι πολίτες θέλουν πολιτικά αντίβαρα

Εκτιμούν, λοιπόν, πως όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναδυθεί ισχυρή η αριστερή πρόταση διακυβέρνησης που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για τη δημοκρατία, αλλά και για την κοινωνία και την καθημερινότητα των πολιτών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αναγκαίο αντίβαρο στην κεντρική πολιτική σκηνή απέναντι στην παντοκρατορία Μητσοτάκη», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του κόμματος.

Αλαζονεία έναντι των εκπαιδευτικών

Επίσης, ενδεικτικό γεγονός της αλαζονείας που δημιουργείται στη ΝΔ, θεωρούν στην Κουμουνδούρου τη χθεσινή «πρωτοφανή κάλυψη» Μητσοτάκη στις «χυδαιότητες» Ψαριανού, τον οποίο δεν απέπεμψε από τα ψηφοδέλτια και το κόμμα.

Επιπλέον, πιστεύουν ότι η γαλάζια ανοχή στον Ψαριανό αντικατοπτρίζει και την απαξίωση των καθηγητών και της δημόσιας Παιδείας από τη ΝΔ, η οποία παρά το «ψηφιακό φιάσκο» με την Τράπεζα Θεμάτων και τις «δικαιολογίες» περί επιθέσεων χάκερς, επιτρέπει την ίδια ώρα περισσότεροι από 50.000 εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης να καθυβρίζονται, ως «καθάρματα», «αρχιμαφιόζοι», «σκουλήκια» και «αλήτες».

Ο Ψαριανός προαναγγέλλει την αξιολόγηση

Μάλιστα, κατά τις πηγές της Κουμουνδούρου, ο κύριος Μητσοτάκης με αυτό τον τρόπο προϊδεάζει για το τι είδους «αξιολόγηση» ετοιμάζει μετά τις εκλογές για τους εκπαιδευτικούς και έχοντας εξασφαλίσει την πολιτική παντοδυναμία που επιδιώκει.

Όπως σημειώνουν, στο ίδιο μήκος κύματος, εξάλλου, κινείται και όλο το πρόγραμμα της ΝΔ για τη δημόσια Παιδεία, την οποία υποβαθμίζει προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων

Το πρόγραμμα για την Παιδεία

Στον αντίποδα καταθέτουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριληπτική δημοκρατική και δωρεάν δημόσια εκπαίδευση με αύξηση της χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, θεωρούν απαραίτητη την άνοδο στο 5% του ΑΕΠ, τον διπλασιασμό σε βάθος τετραετίας για τα πανεπιστήμια, τον διπλασιασμό του αριθμού καθηγητών και ερευνητών και φυσικά την αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών (μαζί με όλων των δημοσίων υπαλλήλων) για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια κατά 10% (όσο δηλαδή ήταν ο πληθωρισμός το 2022).

Έμφαση στα υπερκέρδη των ενεργειακών

Σε ότι αφορά τη σύγκρουση των κομμάτων για τα φορολογικά προγράμματα, από την Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «πρωτοφανές κρεσέντο παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης» με στόχο τον κόσμο των επιχειρήσεων, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει νέους φόρους.

Αντιθέτως, εξηγούν, το πρόγραμμα τους δίνει έμφαση στα υπερκέρδη συγκεκριμένων εταιριών, δηλαδή αυτών που δραστηριοποιούνται σε ενέργεια και διύλιση, οι οποίες παρουσιάζουν ουρανοκατέβατα υπερκέρδη, μόνο για το 2022, πάνω από 6 δισ. ευρώ, την ώρα που το μέσο νοικοκυριό και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έβγαζαν το μήνα.

Ισχυρίζονται, δε, πως ενώ σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση αυτών των υπερκερδών, στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ, την οποία ονομάζουν «αισχροκέρδεια Μητσοτάκη».

Οι μειώσεις φόρων στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλούν, λοιπόν, για «fake news» της ΝΔ, απαντώντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει μειώσεις σημαντικών φόρων που αφορούν και τις επιχειρήσεις, όπως η θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, αλλά και τον ανασχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κτλ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζουν τις τελευταίες μέρες το θέμα της αύξησης της φορολογίας μερισμάτων που υπάρχει στο πρόγραμμα τους (από το 5% στο 10% για ποσά άνω των 50.000 ευρώ), για την οποία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν έχει μεγάλη επίδραση στα δημοσιονομικά, σε αντίθεση με τη φορολόγηση των υπερκερδών των ενεργειακών.

Δείτε επίσης: Σύλληψη ανήλικου στην Τήνο: Βρέθηκε στο κινητό του υλικό παιδικής πορνογραφίας

Loading