(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης για Πνευματικό: «Δε θα διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση κάθε πολίτη στο ΕΣΥ»

Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού.

Απόσταση από τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού σχετικά με το ΕΣΥ πήρε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος διατύπωσε ξεκάθαρα τις θέσεις του για την πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ.

propoli

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την υπόθεση του κ. Πνευματικού.

Σε ανάρτησή του στο Facebook την Παρασκευή, ο Σπύρος Πνευματικός απολογήθηκε εκ νέου για τη δήλωσή του και έκανε γνωστή την παραίτησή του.

Συγκεκριμένα ο κ. Πνευματικός ανέφερε: «Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά».

Να αναφερθεί πως ο κ. Πνευματικός δε μπορεί να διαγραφεί από τη λίστα της εκλογικής περιφέρειας Εύβοιας αφού οι συνδυασμοί εγκρίθηκαν από το ανώτατο δικαστήριο.

Σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία εκλέξει παραπάνω έδρες στην Εύβοια και εκλεγεί ο κ. Πνευματικός, θα ορκιστεί και θα παραιτηθεί αμέσως έτσι ώστε να λάβει την έδρα του η πρώτη επιλαχούσα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης από Ασπρόπυργο: «Η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία»

Loading