INTIME

«Δεν υπάρχει διαπλοκή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ»

Την εκτίμηση ότι «στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να είμαστε σοβαροί» εξέφρασε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Τριανταφύλλου.

propoli

«Πράγματι συγκυβερνήσαμε και η κυβέρνηση αυτή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε και έβγαλε τη χώρα από το δημοσιονομικό πρόγραμμα, από το τρίτο μνημόνιο όπως το λέμε, επομένως αυτό είναι ένα το κρατούμενο. Δεύτερο όταν μιλάμε για εθνικά ζητήματα, νομίζω ότι θα πρέπει να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό μας και επομένως θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί όχι γιατί σε σχέση με τους βόρειους γείτονές μας, διακυβεύεται κάτι. Θεωρώ ωστόσο ότι για οποιοδήποτε ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής θα πρέπει να είμαστε σοβαροί», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις δηλώσεις επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμμένου για τα Σκόπια.

Από την πλευρά της, εκτίμησε ότι «ο Πάνος Καμμένος ως υπουργός Άμυνας, πάντοτε υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τις κυβερνητικές δηλώσεις, τις προγραμματικές δηλώσεις. Αναφέρομαι σε αυτό γιατί μιλήσατε για πρόσωπα και επειδή μπαίνουν πρόσωπα ή μπήκαν πρόσωπα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να κάνω σαφές ότι  όποια πρόσωπα και αν μπούνε, το κριτήριο είναι να υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».

Ερωτηθείσα σε σχέση με την υπουργοποίηση στελεχών που δεν προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το αν το γεγονός αυτό αφήνει μια πικρία στους βουλευτές της πλειοψηφίας, η Μ. Τριανταφύλλου ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε αισθανόμαστε άσχημα όταν έρχονται άτομα τα οποία υπηρετούν τις προγραμματικές μας δηλώσεις. Δε μας ανησυχεί αυτό, μιλάω βέβαια και για τον εαυτό μου και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που βάζουμε ως κριτήριο είναι να δημιουργηθεί ένας αριστερός προοδευτικός πόλος που θα έχει δυνάμεις της αριστεράς που μπορεί να είναι ο πυλώνας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε, αλλά και όχι μόνο. Όμως θα υπάρχει προγραμματική σύγκλιση πρώτον και δεύτερον στόχος είναι αυτό το μέτωπο να πάρει θέση απέναντι σε ένα μαύρο μέτωπο το οποίο πάει να δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη, απέναντι στην ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό».

«Δεν υπάρχει διαπλοκή στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ»

«Νομίζω ότι ασχολούμαστε με το δάνειο του Παύλου Πολάκη που από ό,τι φαίνεται και από ό,τι λένε όλοι είναι νόμιμο, και δεν ασχολούμαστε με πολλά άλλα ζητήματα τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά και είναι και ενδεικτικά των εποχών και των αιτιών που μας έφτασαν στη κρίση», τόνισε επιπλέον η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο του καταναλωτικού δανείου που φέρεται να έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ακόμα όμως, προειδοποίησε με αφορμή το γεγονός αυτό, ότι «ένα πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ που πάει να πληγεί με πολύ αδέξιο τρόπο, και δεν πρόκειται να πληγεί, είναι ότι δεν υπάρχει αυτή η διαπλοκή στα στελέχη του, στους βουλευτές του. Το γνωρίζει αυτό ο ελληνικός λαός».

Loading