Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έφερε ο «Αντίνοος» (vd)

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προκάλεσε ο «Αντίνοος» σήμερα Κυριακή 14 Ιουλίου 2019, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

propoli

Τα οχτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στη χώρα, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέχρι τις 20:00 ώρα Ελλάδας σημειώθηκαν στη Μεγίστη Λαύρα (85mm), στην Ξάνθη (54mm), στο Παρανέστι Δράμας (52mm), στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης (44mm), στο Αρσάκειο Δροσιάς και στα Θερμά Σερρών (31mm), στο Ρίο Αχαΐας και στο Μόλυβο Λέσβου (31mm).

Περισσότεροι από 3.500 κεραυνοί στη χώρα

Παράλληλα, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 3.500 κεραυνούς, που έπληξαν κυρίως τη βορειοανατολική χώρα.

«Αντίνοος»: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως την Τετάρτη 17/07/2019

Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα, κινούμενες προς τη χώρα μας, έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας «Αντίνοος».

Ο «Αντίνοος» επηρεάζει και θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας, με τα φαινόμενα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη 16/07.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07.

«Αντίνοος»: Σήμερα Κυριακή 14/07/2019

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, και στο ΒΑ Αιγαίο.
  • Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα

Αύριο Δευτέρα 15/07/2019

  • Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, με τοπικά έντονα φαινόμενα και πιθανόν λίγες χαλαζοπτώσεις στα βόρεια.

Ισχυρότατα φαινόμενα την Τρίτη 16/07

  • Έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρότατες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κατά τόπους στο Αιγαίο και στο Ιόνιο.
  • Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κατά τόπους πολύ ενισχυμένους ανέμους.

 

Loading