INTIME

Αντιπολιτευτικά παιχνίδια ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο των απόδημων

Τη δική του πρόταση νόμου για την ψήφο των αποδήμων καταθέτει σήμερα Δευτέρα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Πρόκειται για πρόταση την οποία είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και «πατέρας» της θεωρείται ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Κατρούγκαλο και την Έφη Αχτσιόγλου παραχωρούν συνέντευξη Τύπου στις 15.00 που θα αφορά και τα ζητήματα που ανακύπτουν από τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως πληροφορούμαστε, η αξιωματική αντιπολίτευση θα προτείνει την εκλογή 12 βουλευτών εξωτερικού, η οποία ωστόσο δεν θα επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα εξακολουθούν να επηρεάζουν αποκλειστικώς οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Με αυτό το σχέδιο απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναμενόμενη κυβερνητική πρόταση για την οποία φοβούνται πως θα δίνει δικαίωμα ψήφου και σε μετανάστες δεύτερης, τρίτης ή και τέταρτης γενιάς, νοθεύοντας τη βούληση όσων κατοικούν στη χώρα μας.

Παραλλήλως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να δεσμεύσουν και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στη δική τους πρόταση ώστε να μην επιτευχθεί η ευρεία συναίνεση στο δικό της νομοσχέδιο που επιθυμεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Με την κατάθεση, εξάλλου, της πρότασης νόμου για την ψήφο των απόδημων στην Κουμουνδούρου επιχειρούν να πείσουν πως η αντιπολίτευσή τους δεν θα είναι μόνο μαχητική- ενόψει, μάλιστα, και της κατάθεσης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου-, αλλά και προγραμματική.

Επιπλέον, η ηγετική ομάδα επιθυμεί η δημόσια συζήτηση γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ να μην περιορίζεται στις εσωκομματικές διαφωνίες στο δρόμο προς την οργανωτική ανασυγκρότηση και το συνέδριο, αλλά να περιστρέφεται κυρίως γύρω από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και την αντιπολίτευση που ασκεί επί αυτών το κόμμα που επέλεξε πριν περίπου τρεις μήνες το 31,5% των ψηφοφόρων.

«Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»

Ταυτοχρόνως, ύστερα μάλιστα από τις επιτυχημένες επαφές του στη Ρώμη με τον Πάπα Φραγκίσκο και Ιταλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Αλέξης Τσίπρας θα πυκνώσει τα ταξίδια του στο εξωτερικό προκειμένου να υπενθυμίζει πως παραμένει ηγέτης με διεθνή απήχηση, εμμέσως επισημαίνοντας και την απόσταση που τον χωρίζει από όποιον υποψήφιο δελφίνο.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η αναζωπύρωση του σεναρίου εκλογής προέδρου από τη βάση, ώστε «κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του», όπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Loading