Καράογλου: Θέλουμε ανοιχτό το ΥΜΑΘ στους πολίτες

Της Μαρίας Βλάχου
Στην έκθεση τέχνης «Σύγχρονες όψεις του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη» που διοργανώνει το Διοικητήριο ξεναγήθηκαν οι δημοσιογράφοι της πόλης από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκη) Θεόδωρο Καράογλου.

Για πρώτη φορά, έχουν συγκεντρωθεί και θα εκτεθούν 55 έργα ζωγραφικής και χαρακτικά, 15 έργα μεταλλοτεχνίας και 3 έργα κεραμικής, όλα εμπνευσμένα από τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης.

propoli

Όπως είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) Θεοδωρος Καράογλου «Φιλοδοξία μας είναι να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει το 2014. Θυμίζω ότι είχαμε ξεκίνησει να κάνουμε πράξη να ανοίξουμε το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στο κοινό. Το υπουργείο είναι η πιο κοντινή κρατική δομή στο κοινό. Έχει σημασία να είναι επισκεψιμο».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καράογλου η συγκεκριμένη έκθεση είναι η «πρώτη που κάνουμε για θέματα του πολιτισμού κ είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο, τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στον Άγιο Δημήτριο και να αναδείξουμε το αποτύπωμα του στην πόλη».

«Ο Άγιος Δημήτριος το έκανε το θαύμα του»

«Παρά την πίστη μου θεωρώ ότι δεν γίνονται θαύματα, όμως ο Άγιος Δημήτριος το έκανε το θαύμα του» τόνισε ο επικεφαλής της έκθεσης Βασίλης Γακης εξηγώντας πως πρώτη φορά διοργανώνεται έκθεση για τον Άγιο Δημήτριο με πρωτότυπα έργα εμφανίζοντας τη σύγχρονη όψη του Αγίου, όπως αποτυπώνεται από νεότερους καλλιτέχνες. Και πρόσθεσε: «δεν πιστεύαμε ότι σε δύο μήνες θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε όλο αυτό το υλικό, να γίνει τεκμηρίωση, να αναλάβουμε και τη συντήρηση κάποιων έργων». Μάλιστα ο κ. Γακης τόνισε πως στην έκθεση θα παρουσιαστούν και έργα που δεν γνωρίζαμε όπως ένας μισοκαστραμενος πινακας του Αγίου Δημητρίου με μεσαιωνική πανοπλία.

Το Σάββατο τα εγκαίνια της έκθεσης

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει αύριο Σάββατο 26 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το Σάββατο αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Στα εγκαίνια θα παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Να σημειωθεί ότι η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό ως τις 26 Νοεμβρίου ενώ θα γίνονται ξεναγήσεις από υπαλλήλους του υπουργείου.

Loading