ΕΣΡ: Την Τρίτη απολογείται ο Γιώργος Λιάγκας

Με σοβαρότατες κατηγορίες να τον βαραίνουν θα προσέλθει την Τρίτη στο ΕΣΡ, ο Γιώργος Λιάγκας, προκειμένου να απολογηθεί για την διακωμώδηση της σεξουαλικής παρενόχλησης σε φοιτήτρια του ΑΠΘ. Μαζί με τον παρουσιαστή θα διαβούν τις πόρτες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και εκπρόσωποι του σταθμού του Φαλήρου.

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 11:00 θα βρεθεί στο ΕΣΡ ο Γιώργος Λιάγκας, για να παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την διακωμώδηση του περιστατικού που σημειώθηκε στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, όπου ένας φοιτητής εκσπερμάτισε πάνω στην πλάτη μιας φοιτήτριας που μελετούσε. Ο απρεπής σχολιασμός του περιστατικού έγινε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σχετικά με το πόσο ανάλαφρα αντιμετώπισαν το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης ο παρουσιαστής και οι πανελίστες της εκπομπής.

propoli

Κατηγορίες για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, τις διακρίσεις λόγω φύλου, την αξία τηλεοπτικού προγράμματος, την αξιοπρέπεια ανθρώπου κ.λπ

Μετά από έναν πακτωλό καταγγελιών στο ΕΣΡ, οι νομικοί του συμβουλίου συνέταξαν το κατηγορητήριο το οποίο και εστάλη στον ΣΚΑΪ. Οι κατηγορίες που βαραίνουν το κανάλι και τον παρουσιαστή αφορούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, τις διακρίσεις λόγω φύλου, την αξία τηλεοπτικού προγράμματος, την αξιοπρέπεια ανθρώπου κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΚΑΙ κατέβασε από τον λογαριασμό του στο YouTube, το βίντεο με τον επίμαχο σχολιασμό, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμο στην πλατφόρμα. Μετά τον σχολιασμό της σεξουαλικής παρενόχλησης ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε δύο φορές δημόσια συγγνώμη, η Κατερίνα Γκαγκάκη παραιτήθηκε από τη θέση της στην Τεχνόπολη και υπήρξαν δριμύτατες αντιδράσεις από το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ», το ΕΣΡ και την ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον, πρόσωπα της τηλεόρασης, όπως η Μαίρη Συνατσάκη και η Ρούλα Κορομηλά, εξαπέλυσαν μύδρους κατά του παρουσιαστή για έλλειψη ευαισθησίας απέναντι σε ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Loading