φωτογραφία αρχέιου

Δ. Ασλανίδης: Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών

Για την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από το φονικό σεισμό στην Αλβανία που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και της οποίας ηγείται μίλησε τον flash99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Ασλανίδης.

«Με την παρότρυνση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα αναλάβαμε τη δράση να συγκεντρώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τους αδελφούς μας στην Αλβανία, οι οποίοι δοκιμάζονται πολύ άσχημα από το φονικό σεισμό της προηγούμενης βδομάδας» είπε ο κ. Ασλανίδης και κάλεσε όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να βοηθήσουν προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας.

propoli

Όπως τόνισε ο κ. Ασλανίδης: «Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας είναι συγκινητική και ασταμάτητη. Ομάδες, φορείς μεμονωμένα άτομα έρχονται και δίνουν από υστέρημα τους δείχνοντας αλληλεγγύη».

Μέχρι και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, κλινοσκεπάσματα, ρούχα, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικά και βρεφικά ρούχα, αντίσκηνα σε όλες τις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το κεντρικό σημείο συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκεται στο άγαλμα Βενιζέλου στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται και να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης βοήθεια στη δυτική Θεσσαλονίκη στο κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης στον δήμο Παύλου Μελά, σε όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης, στο κτίριο Κ στην Περαία.

«Μέχρι Πέμπτη πρωί συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια στο κεντρικό σημείο στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους εκεί θα συγκεντρωθεί και από τις άλλες πόλεις η ανθρωπιστική βοήθεια και από εκεί με κοντέινερ αφού γίνει μία διαλογή και διαχωρισμό των ειδών θα τα συσκευάσουμε όλα και θα αναχωρήσουμε ξημερώματα Παρασκευής» ανέφερε ο τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει και ο flash99,4.

Ακούστε εδώ τη συνεντευξη του Δημήτρη Ασλανίδη στον flash99,4

Loading