Σπόρτινγκ – Μπενφίκα: Ντέρμπι με γκολ στη Λισαβόνα

Το ντέρμπι της Λισαβόνας, ανάμεσα στη Σπόρτινγκ και την Μπενφίκα, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η Μπενφίκα ήταν ανώτερη στο Σετούμπαλ, «πάτησε» πάνω στις πολλές απουσίες (λόγω ίωσης) της Βιτόρια και με μεστή εμφάνιση, κατάφερε να κερδίσει εύκολα 3-1. Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο ηγέτης Μπρούνο Φερνάντες (συνεχίζονται οι φήμες που τον θέλουν να συμφωνεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα και έκανε γενικότερα όλο το παιχνίδι. Χαμόγελα και πάλι για την ομάδα του Σιλάς, η οποία παραμένει σταθερά μέσα στην πρώτη τετράδα, αν και βασικός στόχος είναι η 3η θέση (δεδομένου πως δεν μπορεί να «χτυπήσει» Μπενφίκα και Πόρτο). Με εξαίρεση την ήττα από τους «δράκους», εντός έδρας έχει σημειώσει επτά διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Σταθερά σε σύγκρουση με τον ισχυρό άνδρα, Φρεντερίκο Βαράντας βρίσκονται οι οπαδοί, οι οποίοι τον… έκραξαν και στο Σετούμπαλ. Ακολουθεί ο ημιτελικός του Λιγκ Καπ με την Μπράγκα, στόχος τον οποίο θέλει να εκπληρώσει.

propoli

Αγωνιστικά Νέα: Συμπλήρωσε κάρτες ο βασικός κεντρικός αμυντικός Κόατες (14/2), ενώ απορρίφθηκε και η έφεση που είχε γίνει προκειμένου να αγωνισθεί. Δεν είναι σε θέση να αγωνισθεί στο αρχικό σχήμα ο Νέτο (4/0), λογικά δίπλα στον Ματιέ θα βρεθεί ο Ριστόφσκι και στο άκρο θα πάει ο Τιάγκο Ιλόρι. Χτύπησε και θα μείνει εκτός ο επ. μέσος Βιέτο (15/3). Διαθέσιμοι οι μέσοι Ακούνια (13/2), Ντουμπιά (14/0), αμφίβολος ο τερματοφύλακας Ρενάν Ριμπέιρο (11 συμ.), εκτός ο μέσος Φερνάντο και ο επιθετικός Καμπράλ (1/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Λουίς Μαξιμιλιάνο – Τιάγκο Ιλόρι, Ριστόφσκι, Ματιέ, Ακούνια – Ντουμπιά, Βέντελ, Μπρούνο Φερνάντες – Μπατάλια, Μπολασί, Λουίζ Φελίπε.

Πάλι άγχος, πάλι ζόρι, πάλι πίσω στο σκορ! Νίκη με ανατροπή 3-2 για τους «Αετούς» κόντρα στη Ρίο Άβε για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, με την εμφάνισή τους να μην είναι απόλυτα καλή. Κυνηγούσαν στο σκορ από το 4ο λεπτό (εκτέλεση φάουλ), για να απαντήσουν με τον Σέρβι στο 13′. Η Μπενφίκα δέχθηκε πάλι γκολ στο 30′, για να αντιδράσει στην επανάληψη με τον Σεφέροβιτς (δις, βρίσκει και πάλι τα πατήματά του). Μόλις τρεις αλλαγές έγιναν από το τεχνικό τιμ. Στα ημιτελικά (5/2) θα αντιμετωπίσει την Πόρτο, ωστόσο τώρα το μυαλό όλων βρίσκεται στο ντέρμπι. Ερωτηθείς για το βεβαρημένο πρόγραμμα, ο προπονητής Μπρούνο Λαζ απάντησε: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ξεκουραζόμαστε και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά». Ικανοποίηση για την επάνοδο του Σεφέροβιτς, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και ο εξτρέμ Ράφα Σίλβα. Συμπλήρωσε 13 σερί επίσημα ματς δίχως ήττα (10-3-0). Ακολουθεί εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάκος Φερέιρα.

Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα ο γκολκίπερ Βλαδοχήμος (16 συμ.) και ο δεξιός μπακ – αρχηγός Αντρέ Αλμέιδα (10/2). Προλαβαίνουν ο μέσος Γκάμπριελ (10/1) και ο εξτρέμ Σέρβι (9/2). Αμφίβολος ο κεντρικός αμυντικός Φρανσίσκο Φερέιρα (14/1), αν δεν τα καταφέρει, ίσως γυρίσει στην άμυνα ο Σάμαρης. Εκτός οι αμυντικοί Ζαρντέλ (2/0), Νούνο Ταβάρες (3/1), Μοράτο και οι μέσοι Φέισα (3/0), Ζίφκοβιτς. Στην Τότεναμ δόθηκε ο εξτρέμ Ζέντσον Φερνάντες (7/0).

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Αντρέ Αλμέιδα, Φρανσίσκο Φερέιρα (Σάμαρης), Ρούμπεν Ντίας, Άλεξ Γκριμάλδο – Γκάμπριελ, Τααράμπτ – Πίτσι, Τσικίνιο, Σέρβι – Κάρλος Βινίσιους (Σεφέροβιτς).

Εκτίμηση:

Η Μπενφίκα προσφέρεται φαβορί, έχοντας ως σύμμαχο την παράδοση. Βρίσκει εύκολα ή δύσκολα δίχτυα. Βέβαια, γυροφέρνει την… γκέλα στα τελευταία της παιχνίδια. Η Σπόρτινγκ έχασε από Πόρτο, δεν θέλει νέα ήττα σε ντέρμπι. Έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά εντός. Ρισκάρουμε με το G/G στο ημίχρονο, θεωρώντας πως το παιχνίδι θα έχει ρυθμό από νωρίς.

Σπόρτινγκ – Μπενφίκα G/G Α’ ημ.Premier League: Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ, ντέρμπι δεύτερης θέσης  4,19

Σπόρτινγκ – Μπενφίκα: Ντέρμπι με γκολ στη Λισαβόνα

Πηγή: Foxbet.gr

Loading