Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Γ.: Πρώτο βήμα για την πρόκριση

Κλαμπ Μπριζ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Βέλγιο, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τη φάση των 32 του Europa League.

Πήρε το εισιτήριο για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ η Κλαμπ Μπριζ, μέσω της τρίτης θέσης που κατέλαβε στον όμιλο της στο Τσάμπιονς Λιγκ (Ρεάλ Μαδρίτης, Παρί Σ.Ζ. και Γαλατασαράι, προσπέρασε τους Τούρκους). Μπορεί να μην πέτυχε καν νίκη και η συγκομιδή της να ήταν σχετικά πενιχρή (3 βαθμοί) ωστόσο αν εξαιρέσουμε το 0-5 από την Παρί Σ.Ζ. στα υπόλοιπα παιχνίδια παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική, με χάιλαϊτ το 2-2 που απέσπασε στο «Μπερναμπέου» από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο πρωτάθλημα, όπου από το ξεκίνημα σχεδόν τη σεζόν απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, επικράτησε δύσκολα 2-1 της προτελευταίας Μπέβερεν (το νικητήριο γκολ στο 94’) και διατηρήθηκε σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της (στο +9 από τη 2η θέση). Ακολουθεί την προσεχή Κυριακή νέο εντός έδρας παιχνίδι αυτή τη φορά κόντρα στην εξαιρετική φέτος Σαρλερουά. Φαβορί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχρισε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ο προπονητής Κλεμάν.

propoli

Αγωνιστικά Νέα: Τραυματίστηκε και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο πολύτιμος χαφ/εξτρέμ Ντιατά (31/7, 4 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις), εξαιρετικά αμφίβολος  ο μέσος-αρχηγός Φόρμερ. Εκτός πλάνων εδώ και καιρό, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, ο επιθετικός Ντιάν (11/4 σε πρωτάθλημα και Ευρώπη), ο οποίος δεν συμμετέχει καν στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, κανονικά διαθέσιμος ο νεοφερμένος επιθετικός Κρμέντσικ (αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από την Βικτόρια Πλζεν).

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μινιολέ – Μάτα, Ντελί, Μέχελε – Ντένις, Μπαλάντα, Βανάκεν, Ριτς, Σομπόλ – Ντε Κέτελαρε, Οπεντά

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέλαβε την πρώτη θέση στον δωδέκατο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ (ηττήθηκε μόνο σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς στην έδρα της Αστάνα, όπου αγωνίστηκε με… πειραματική ενδεκάδα). Στο πρωτάθλημα, προέρχεται από σημαντική νίκη τη Δευτέρα, καθώς επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Τσέλσι και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για εξασφάλιση εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας σεζόν, ενώ έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί 3 αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, όπου δεν είχε καν σκοράρει. Το Γιουρόπα Λιγκ σαφώς και ενδιαφέρει τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι θέλουν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2017, όταν και είχαν κατακτήσει το τρόπαιο. Η Γιουνάιτεντ, τις τρεις τελευταίες φορές που αγωνίστηκε για τους «32» της συγκεκριμένης διοργάνωσης, κατάφερε σε όλες να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Την προσεχή Κυριακή ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με τη Γουότφορντ για την Πρέμιερ Λιγκ.

Αγωνιστικά Νέα: Υπολογίζονται ξανά οι αμυντικοί Τουανζίμπε (3/0, 5/0), Λίντελοφ (1/0, 23/1) και ο μέσος ΜακΤόμινεϊ (3/0, 17/3). Παραμένουν εκτός δράσης ο μέσος Πογκμπά (0/0, 7/0) και ο επιθετικός Ράσφορντ (4/1, 22/14). Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται πιθανότατα ο Ρομέρο (αναπληρωματικός του Ντε Χέα στο πρωτάθλημα), ο οποίος αγωνίστηκε στα ματς των ομίλων. Απών από την τελευταία προπόνηση επί αγγλικού εδάφους ήταν ο επιθετικός Γκρίνγουντ (5/4, 20/4).

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-1-2): Ρομέρο – Μπαϊγί, Μαγκουάιρ, Σο – Μπισάκα, Φρεντ, Μάτιτς, Γουίλιαμς – Φερνάντες – Ιγκάλο, Μαρσιάλ

Εκτίμηση:

Υπολογίσιμο μέγεθος, ειδικά εντός έδρας, η Κλαμπ Μπριζ, αλλά η ανώτερη ποιοτικά Γιουνάιτεντ έχει τη δυνατότητα να βάλει βάσεις πρόκρισης από απόψε. Στα υπόψη το διπλό, για μικρότερο ρίσκο μπορεί να παιχτεί με Draw No Bet.

Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Γ.: Πρώτο βήμα για την πρόκριση

Πηγή: Foxbet.gr

Loading