INTIME

Ο Μιωνή στο μενού του γεύματος Παππά-πρέσβη Ισραήλ

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Νίκος Παππάς γευμάτισε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο «μενού» δεν βρέθηκαν μόνο γεωπολιτικά ζητήματα ή αντίστοιχα επενδύσεων που συνδέουν τις δύο χώρες, αλλά και η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάθεσης, την επομένη, του Σάμπυ Μιωνή στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου- Novartis.

Ήταν σε αυτό το γεύμα, κατόπιν συμφωνίας των δύο ανδρών, που αποφασίστηκε να επιβεβαιώσει, έστω εμμέσως, η ισραηλινή πρεσβεία τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα καταθέσει στην επιτροπή, για τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση που είχε το 2016 στο Μαξίμου με τον κ. Μιωνή και τον εκδότη της Δημοκρατίας, Γιάννη Φιλιππάκη, για να συμβιβαστούν εξωδικαστικώς οι δύο τελευταίοι στις διαφορές τους.

Στο μεταξύ, την προσεχή Πέμπτη, 5 Μαρτίου θα καταθέσει τελικώς η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην προκαταρκτική επιτροπή.

Την επόμενη εβδομάδα, εξάλλου, αναμένεται να καταθέσουν κι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, καθώς κι ο πρώην γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα καταθέσει πιθανότατα ο βουλευτής Χανίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παύλος Πολάκης, με τις εργασίες της επιτροπής να ολοκληρώνονται με την κατάθεση μερικών από τους μάρτυρες που έχει ζητήσει να καταθέσουν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και, βεβαίως, με την κατάθεση του ίδιου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Η προκαταρκτική προβλέπεται να ολοκληρώσει τις εργασίες της στις 15 Μαρτίου και στη συνέχεια θα συνταχθούν τα περισσότερο του ενός, κατά πάσα πιθανότητα, πορίσματά της.

«Σκληρός νεοδημοκράτης ο Μουτζούρης»

Όσον αφορά τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, στο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πως έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Λιμένων στο υπουργείο Ναυτιλίας επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, καθώς κι «αντάρτης» στις περιφερειακές εκλογές του 2019 με παρασκηνιακή στήριξη από τους βουλευτές Λέσβου, Χαράλαμπο Αθανασίου, και Χίου, Νότη Μηταράκη.

Πρόκειται, δηλαδή, κατά την Κουμουνδούρου για έναν σκληρό νεοδημοκράτη μέχρι το μεδούλι, από αυτούς οι οποίοι πρωτοστάτησαν στις επιθέσεις κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για τη Μόρια.

Loading