ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ο άγνωστος «συριζαίος» Μόσιαλος

Στο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να στηρίζουν την επιστημονική ομάδα η οποία καθορίζει στην ουσία την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του κορονοΐού.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, άλλωστε, είχε παραμείνει στο, αμαρτωλό κατά τα άλλα, ΚΕΕΛΠΝΟ κι επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αυτό που δεν είναι και τόσο γνωστό είναι ότι κι ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος ανάλαβε άμισθος εκπρόσωπος της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας όσο διαρκεί η πανδημία, υπήρξε άτυπος σύμβουλος του Ανδρέα Ξανθού όταν ήταν υπουργός Υγείας, ο οποίος αξιοποίησε τις γνώσεις του καθηγητή του London School of Economics για την ανόρθωση του ΕΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος υπήρξε κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Γιώργου Παπανδρέου, επικοινωνεί κι αυτές τις ημέρες με πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανόμενου του κ. Ξανθού.

Το ίδιο, πάντως, δεν ισχύει με τον Παύλο Πολάκη, από το περιβάλλον του οποίου είχαν κατηγορήσει τον καθηγητή στην αρχή της κρίσης πως σπέρνει τον τρόμο.

Το Politik, μάλιστα, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Μόσιαλο μόλις την περασμένη Τρίτη προκειμένου να του ζητήσει συμβουλές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, τον είχε σε ανοιχτή ακρόαση στο σπίτι του για να ακούσει τη γνώμη του και η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

«Χτίζει την αγιογραφία Μητσοτάκη»

Από την άλλη, ο κ. Τσιόδρας δεν έχει αυτήν τη στιγμή ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι, μάλιστα, στην Κουμουνδούρου τον κατηγορούν πως χτίζει την αγιογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, όπως κι αν έχει, υπενθυμίζουν με νόημα πως τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο κι ο κ. Μόσιαλος είναι παιδιά της δημόσιας εκπαίδευσης και υπηρέτησαν επί χρόνια το δημόσιο σύστημα υγείας.

Loading