Βρούτσης: Νέοι δικαιούχοι για τα 800 ευρώ

Νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας και της απασχόλησης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού ανήγγειλε, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι έρχεται τροπολογία μετά το Πάσχα που θα προβλέπει τα εξής:

propoli

– Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.

– Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις.

Δικαιούχοι των 800 ευρώ 160.000 εργαζόμενοι εκτός μισθωτής απασχόλησης

Ταυτόχρονα, τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.

Η συγκεκριμένη απόφαση καλύπτει, μεταξύ άλλων, τις εξής κατηγορίες εργαζομένων: οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά και μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα. Τα χρήματα αναμένεται να τους πιστωθούν στα τέλη Απριλίου και έως 5 Μαΐου.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τα 50 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα

Loading