EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Euronews: Ύμνοι για Ελλάδα και Νίκο Χαρδαλιά

«Μέλι» για την Ελλάδα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στάζει το ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό δίκτυο Euronews, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Το Euronews έκανε εκτενές ρεπορτάζ και αυτοψία στις εγκαταστάσεις του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ενώ φιλοξένησε και συνέντευξη διάρκειας οκτώ λεπτών του Νίκου Χαρδαλιά. Μάλιστα, χαρακτηρίζει τον υφυπουργό ως έναν «από τους πρωταγωνιστές στη μάχη κατά της επιδημίας».

propoli

Η «συνταγή» της επιτυχίας

Το ρεπορτάζ του Euronews εγκωμιάζει τους χειρισμούς της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Παρουσιάζει, μάλιστα, και δηλώσεις πολιτών άλλης ευρωπαϊκής χώρας, οι οποίοι εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην Ελλάδα ότι «μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό». Παράλληλα, μιλώντας με τον Νίκο Χαρδαλιά, αναζητά τη «συνταγή» της επιτυχίας.

Αποφασιστικότητα και ιχνηλάτηση

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο, ο κ. Χαρδαλιάς απέδωσε την επιτυχία της Ελλάδας  στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την άμεση λήψη των περιοριστικών μέτρων και ύστερα στις δομές υγείας, που, όπως είπε διπλασίασαν τις ΜΕΘ.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στον επιχειρησιακό μηχανισμό ιχνηλάτησης και στη διασφάλιση της καραντίνας.

«Είναι πολύ σημαντικό το ζήτημα της ιχνηλάτησης. Νομίζω είναι από τα ζητήματα που έκανε τη διαφορά στη χώρα μας. Διότι από το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε μια διαδικασία ώστε για κάθε κρούσμα να μπορούμε να έχουμε σε πρώτο χρόνο όλες τις high και low risk επαφές του. Στεγανοποιήσαμε όλους τους διαφορετικούς κύκλους διασποράς του ιού σε κάθε περιοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο οι κύκλοι αυτοί να εξαπλώνονται. Κι όταν κάποιος κύκλος βρεθεί σε θέση να τέμνει κάποιον άλλο δημιουργείται ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας», ανέφερε σχετικά στο Euronews.

Τα δύο βασικά εργαλεία

Επίσης, ανέφερε ότι δύο ήταν τα βασικά εργαλεία που συνέβαλαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα: η παρακολούθηση της πορείας της υγείας του πληθυσμού, μέσω μιας πλατφόρμας, σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας, ο εντοπισμός όσων έπρεπε να τεθούν σε απομόνωση 14 ημερών και ο έλεγχος, από την αστυνομία κυρίως, ώστε να μείνουν στο σπίτι τους.

Μάλιστα, εξήγησε ότι περίπου 28.000 κάτοικοι της Ελλάδας ή επισκέπτες τέθηκαν σε απομόνωση 14 ημερών με επιτυχία.

Ανάγκη συνεργασίας των χωρών της ΕΕ

Για την επόμενη μέρα, ο κ. Χαρδαλιάς εστίασε στην ανάγκη στενής συνεργασίας όλων των χωρών και της Ευρώπης ειδικότερα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην επόμενη φάση.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και το δεύτερο κύμα της νόσου που μπορεί να έλθει από το φθινόπωρο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το πότε υπολογίζει να ανοίξουν και τα άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας, πλην του “Ελευθέριος Βενιζέλος”, σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο, και πιθανόν να έχουμε μια εικόνα σε λίγες εβδομάδες.

Δείτε ακόμη:
Αγωνία ξενοδόχων για το πώς θα υποδεχτούν τουρίστες

Loading